Sport & Voeding

Om voldoende energie te hebben (voor, tijdens, na het bewegen), is goede voeding van essentieel belang. Geen vulling. Voeding!
Goede voeding helpt om fysiek (en mentaal!) je beweging of sport beter en langer aan te kunnen en beter en sneller te herstellen. Het voorkomt klachten, bewegingsbeperking, pijn en blessures. Met een goed voedingspatroon kan je gemakkelijker bewegen en ervaar je minder stijfheid en moeheid. Het versterkt je immuunsysteem en je weerstand, zodat je gezonder bent en blijft.

Bewegen is zo ontzettend belangrijk voor ons lichaam, en de één beweegt nu eenmaal wat meer dan de ander. Het is afhankelijk van wat je al doet op een dag, in je sport, maar ook je werk, je hobby en je vrije tijd. Je werk kan op zich al een sport zijn, of je beweegt misschien juist te weinig omdat je een zittend beroep hebt.
Sporter of niet, bewegen doen we uiteindelijk wel allemaal. Alleen soms doen we dingen niet handig. Met voeding die je te weinig biedt.

Wil je meer weten over wat je nog kunt verbeteren in jouw beweging en voeding, neem dan contact met me op. Je hoeft er niet persé een consult in de praktijk voor af te spreken, als je dat wilt kan dat ook online.