Missie

Behulpzaam zijn bij je herstel, je bewustwordingsproces,
naar kracht, vrijheid, eenheid en verbinding,
in denken, voelen en ervaren in jezelf en je omgeving,
in professionele afstand en dichtbijheid,
met de juiste aandacht.

Visie

Alle consulten zijn erop gericht het gezonde lichaam (en geest) gezond te houden. Het is een totaliteit van mogelijkheden, om negatieve veranderingen aan de gezondheid vanuit sportbeoefening of het dagelijks leven te voorkomen en lichaam en geest in balans te houden.

Een goed evenwicht in belasting en belastbaarheid (lichaam én geest) is noodzakelijk voor klachtenvrij functioneren. Lichaam en geest beschikken over een groot zelfherstellend vermogen en soms is een beetje hulp nodig.
Bewust zijn van lichaam en geest, kan een blessure of klacht voorkomen en bevordert herstel. Bewustzijn zorgt voor verandering. Hoe meer je bewust bent van je lichaam en je geest des te sneller vindt herstel plaats en blijf je gezond.

In de praktijk speelt daarom naast behandeling en herstel de preventie een grote rol :

  • het voorkomen van het ontstaan / voortschrijden / herhaling van een blessure of klacht
  • het onderkennen van de vroege symptomen
  • het vergroten van bewustzijn over lichaam en geest
  • het bevorderen van het herstel

De 5 natuurgeneeskundige principes … the CIRCLE OF LIFE !

Alles is één. Alles is verbonden met elkaar. Ik heb een holistische visie, zie jou als één geheel. Een soort ‘circle of life’. Voor mij begint het met bewustzijn. Liever gezegd: bewust ZIJN.

Hoe meer je je bewust bent van je eigen lichaam en geest, en wat je nodig hebt, des te eerder je actie onderneemt. Is er geen balans of geen verbinding met jezelf, kan er disfunctioneren ontstaan. Ook weer, in lichaam én geest.
Ik kijk graag met je mee om te zorgen dat jouw ‘circle of life’ optimaal draait en blijft draaien!

1. Energie (zonder energie geen leven). Energie is nodig voor …
2. prikkeloverdracht (zonder prikkeloverdracht ook geen leven. Denk aan zenuwstelsel bijvoorbeeld). De prikkeloverdracht zorgt voor
3. drainage waarbij afvalstoffen kunnen worden opgeruimd en voedingsstoffen erbij kunnen. Dit zorgt voor je herstel. Voedingsstoffen kunnen ook letterlijk nodig zijn. Vervolgens is de juiste (stoffelijke)
4. voeding nodig voor alle processen die in je lichaam plaatsvinden. Als je beter in je vel zit (fysiek) gaat het met je
5. psyche (geestelijk, mentaal, spiritueel) ook beter.