WerkplekonderzoekGezonde medewerkers ~ de olie van het bedrijf

Goede arbeidsomstandigheden is een voorwaarde voor gezonde medewerkers en een gezond bedrijf. Gezonde medewerkers presteren beter, zijn de olie van het bedrijf: daarom een kostbaar bezit. Een juiste ergonomie draagt bij aan het creëren van een gezonde efficiënte werkplek en voorkomt klachten. Een werkplekonderzoek en – advies ondersteunen daarbij.
De houding van degene op het plaatje hierbij is bijvoorbeeld niet goed ten opzichte van het toetsenbord. Ik leg graag uit hoe het beter kan en hoe nek-, schouder- en andere klachten aan elleboog, polsen en dergelijke kunnen worden voorkomen.

Dat geldt voor werkplekken op kantoor maar ook thuis. Uit mijn ervaring blijkt, dat thuiswerkplekken helaas juist vaak worden vergeten. In een tijd waarin steeds meer mensen thuis gaan werken is aandacht voor deze plek minstens zo belangrijk, om klachten door gebruik van deze (verkeerd ingerichte of verkeerd gebruikte) werkplek te voorkomen!

Een preventief werkplekonderzoek en werkplekadvies in het kader van Arbo, Gezondheid en Preventie kan het ontstaan of verergering van klachten voorkomen. Een inventarisatie (zowel op kantoor of thuis) kost niet veel tijd, daarom zijn de kosten laag, maar het kan wel veel (ziekte)kosten voorkomen.

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Mail voor meer informatie naar info@praktijkuitenthuis.nl of bel (06) 104 909 31.

Werkplek bedrijf

“Ik heb klachten aan hoofd, nek, schouders, armen, rug. Zit ik eigenlijk wel goed achter mijn bureau?” Soms weet je wel dat je niet goed zit, of ben je vergeten hoe het ook al weer was. Vaak voldoet het bestaande meubilair prima en is aanschaf van nieuwe bureau’s of bureaustoelen helemaal niet nodig.

Een goed ergonomische ingerichte werkplek kan echter wel tot klachten leiden als de medewerker er niet op de juiste manier gebruik van maakt.

Instellingen voor het juiste ergonomische gebruik verschillen van persoon tot persoon, en het is goed te weten welke instellingen of inrichting bij jou past. Kleine aanpassingen of adviezen over het gebruik van de werkplek maken al een groot verschil en zullen (overbelastings)klachten voorkomen.

Daarbij zijn mobiele werkplekken en gebruik van laptops (in plaats van een vaste opstelling) grote valkuilen. Het kan wel, maar let dan wel op het juiste gebruik ervan? Sommige medewerkers zijn niet of onvoldoende geïnformeerd over het gebruik, of kunnen zij een opfrisser gebruiken …

Preventie is het grote toverwoord …  ook bij werkplekken.

Werkplek thuis

Er wordt tegenwoordig ook veel vanuit huis gewerkt in plaats van alleen op kantoor. Met deze nieuwe trend worden vaak deze thuiswerkplekken vergeten, maar vallen net zo goed onder arbeidsomstandigheden en zijn de verantwoordelijkheid van de werkgever. Dat geldt ook voor een zelfstandig ondernemer. Juist bij deze groep is een bureau werkplek vaak een sluitpost en gaan andere investeringen voor.

Je gezondheid is echter de basis van je bedrijf. Of het nu gaat om een bedrijf met (thuiswerkende) medewerkers, of wanneer je zzp-er bent. Als je als zzp-er klachten krijgt of door verkeerde arbeidsomstandigheden, heb je zeker al gauw een situatie waar je niet op zit te wachten.

Dit is gemakkelijk te voorkomen met een eenvoudig werkplekonderzoek aan huis. En dat kan nu ook op afstand! Voor thuiswerkplekken heb ik een nieuwe dienstverlening ontwikkeld, welke enthousiast ontvangen is door bedrijfsleven en medewerkers.

Heb je een bedrijf met thuiswerkende medewerkers of ben je zzp-er en wil je meer weten of tips? Neem dan contact met me op!

Een ergonomische werkplek op kantoor én thuis, leidt tot efficiënt, productief en vooral plezierig werken. Een goede werkplek is het halve werk!