Hierbij in chronologische volgorde een overzicht van activiteiten in de praktijk, aan welke evenementen ik meewerk, en waar je me kunt vinden of aan mee kunt doen.

 

Flinke Zomer Favorieten – Hemelum
zaterdag 20 en zondag 21 juli 2019
10.00 – 18.00 uur

It Flinkeboskje heeft in de loop der jaren een hele goede reputatie opgebouwd met de ‘Flinke Favorieten’ en het concept is dan ook niet gewijzigd! De locatie blijft uniek!

Flinke Favorieten is één van de leukste evenementen in Friesland. Een uitje voor iedereen. Jong en oud, iedereen is van harte welkom. Er zijn foodtrucks, er is live muziek en er zijn diverse workshops, ook voor kids!

Stoelmassage op de Flinke Favorieten!
Praktijk Uit & Thuis staat er exclusief op allebei de dagen met Shiatsu drukpunt stoelmassage (voor een leuk Favorietenprijsje)!

Entree
Volwassenen € 5,= / kids 4 – 12 jaar € 2,=

Adres
Flinkeboskje 1 + 2
8584 WV HEMELUM
Route

 

Workshop MELT methode – praktijk Lemmer
dinsdag 6 augustus 2019
14.00 – 15.30 uur

MELT is een effectieve zelfbehandeling van fascia (bindweefsel) in slechts enkele minuten per dag, wat je pijn en stijfheid vermindert. Een andere methode die aansluit bij een vorm van zelfbehandeling in mijn praktijk.

Gastdocent
De workshop wordt gegeven door Rob Beenker, gecertificeerd MELT instructeur. Rob is ook de vertaler van het boek ‘The MELT Method’ geschreven door massage therapeut Sue Hitzmann uit New York;  een baanbrekend systeem om chronische pijn te verminderen en een grote mate van ontspanning teweeg te brengen.

De methode
De MELT methode is met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd en behandeld het grootste orgaan van ons lichaam: de fascia (bindweefsel)! De technieken zorgen voor samen voor het verbinden, herbalanceren, rehydreren en losmaken van de fascia en creëren zo diepgaande verandering in het hele lichaam welke vaak lang aanhouden. Het helpt ook je lichaamsbewustzijn te versterken.

Onderzoek heeft aangetoond dat gezond bindweefsel en een gebalanceerd zenuwstelsel beide nodig zijn voor een vitaal en pijnvrij leven. Het effect van de MELT oefeningen voel je direct al in je eerste sessie. Rob: Dat garandeer ik je!”

MELT is een effectieve zelfbehandeling van fascia (bindweefsel) in slechts enkele minuten per dag, wat je pijn en stijfheid vermindert.
Met MELT kan je opgehoopte spanning in het lichaam losmaken, de veerkracht van het fascia behouden en zelfs verbeteren, waardoor je hele lichaam weer goed gaat functioneren. De oefeningen die je doet verminderen je klachten zonder dat het pijn doet. Zo optimaliseer je de werking van je spieren, je bindweefsel en je zenuwstelsel!

Effect
Voel hoe je lichaam met deze zelfbehandeling verandert. Voel dat je meer geaard bent, en dat je meer in balans komt. De behandeling helpt je terug te keren naar een beweeglijker, evenwichtiger, en stabieler lichaam.
De technieken zorgen voor samen voor het verbinden, herbalanceren, rehydreren en losmaken van de fascia en creëren zo diepgaande verandering in het hele lichaam welke vaak lang aanhouden. Het helpt ook je lichaamsbewustzijn te versterken.

Inhoud workshop
In deze workshop gaan we op vijf verschillende manieren de handen en voeten met een balletje behandelen. Staand of zittend, dus geschikt voor iedereen. MELT is gemakkelijk te leren, je hebt er geen anatomische kennis voor nodig.

Dag, datum, tijd, workshop locatie
Datum: dinsdag 6 augustus 2019
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: PRAKTIJK Uit & Thuis, Lemsterpad 54 A – 19, 8531 AA LEMMER

Kosten deelname
E 45,= p.p. (incl. BTW), inclusief onbeperkt koffie & thee
Maximaal aantal deelnemers: 6
Betaling met PIN bij workshop.

Yogamatten
Zijn aanwezig.

Opgeven
(E) info@praktijkuitenthuis.nl
(M) 06 104 909 31

Bron plaatjes: Uitgeverij Samsara De MELT methode van Sue Hitzmann
 

Workshop Triggerpoint zelfbehandeling voor stoelmasseurs Touch Pro
vrijdag 13 september 2019
13.00 – 17.00 uur

Als stoelmasseur kan je tijdens de stoelmassage KATA een pijnlijk punt tegenkomen, wat mogelijk een triggerpoint is. Als je zelf meer weet over wat deze verkramping in de spier is en hoe het je zelfbewuster kan maken, kan je met die kennis vervolgens jouw klant ook beter informeren en begeleiden. Als je klant zijn pijn/klacht beter begrijpt, kan hij namelijk ook leren, wat hij er aan kan doen om het te voorkomen.

Inhoud workshop
De workshop bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Uitgangspunten van deze workshop zijn:
– leren wat een triggerpoint is en hoe deze ontstaat (theorie);
– zelf ervaren hoe een triggerpoint voelt en hoe je zelf je eigen triggerpoint kunt behandelen (praktijk).

De zelfbehandeling brengt je dichter bij jezelf en zorgt dat je je klachten zelf ook beter onder controle kunt hebben. Zelfbehandeling gaat dus ook over zelfbewustwording. Hoe bewust ben jij je van je klacht? Wanneer is je klacht ontstaan? Hoe? Herkennen van een oorzaak is meteen een vorm van preventie. Is / was ontstaan of verergering van je klacht te voorkomen, en zo ja, hoe? Als je jezelf deze vragen kunt stellen, dan kun je deze kennis en vaardigheden ook toepassen bij je klant.

Handboek en andere materialen
Tijdens de workshop wordt er gewerkt aan de hand van “Handboek Triggerpoint-therapie” van Clair Davies. Als je dit boek al hebt, neem het dan mee naar de workshop. Je ontvangt tijdens de workshop een hand-out van wat er behandeld wordt en je eigen triggerpoint zelfbehandeling-bal. Eventueel kan je tijdens de workshop meer materialen als een extra bal, vierpoot of knobbel aanschaffen voor zelfbehandeling.
Let wel: deze workshop gaat over zelfbehandeling.

Anderen behandelen?
Ben je door deze workshop ‘getriggerd’ om triggerpoints van cliënten te leren behandelen, dan verwijs ik je graag naar Module 1 van de opleiding Triggerpointcoach.nl.

Opgave deelname bij TouchPro
(T) 085 – 876 88 29  /  06 – 166 79 031
(E) info@touchpro-europe.com
(I)  via de TouchPro website

 

Workshop BodyTalk Access

BodyTalk systeem is een bewezen geneeswijze op basis van energetische technieken. Het is zodanig ontwikkeld dat iedereen het kan toepassen met of zonder een medische achtergrond. Met vijf eenvoudige technieken wordt in 10 minuten een aanzienlijke verbetering in gezondheid gecreëerd.

Docent
De workshop wordt in mijn praktijk gegeven door Hannie van der Bos van Unity. Hannie heeft al 19 jaar ervaring met het geven van (deze) training. Ik denk dat deze methode goed aansluit bij de andere methode van zelfbehandeling die ik zelf geef in mijn praktijk (triggerpoint therapie).

Datum
Hannie en ik zijn bezig met plannen van een workshop. Meer informatie volgt.

 

Workshop Triggerpoints

Zie voor deze actuele data de pagina Workshop data.

 


Bijeenkomst gelijkgestemden Nieuwe Wereld

Zie voor deze actuele data de pagina Workshop data.