Triggerpoint zelfbehandeling

Workshop Triggerpoint Zelfbehandeling

Triggerpoint zelfbehandelingIn de workshop ‘Triggerpoints’ leer je zelf je klachten te verminderen door zelf je triggerpoints te onderzoeken, vinden en bij jezelf te behandelen. Er wordt gewerkt aan de hand van het “Handboek Triggerpoints” van Clair Davies. De workshop bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

In het theoriegedeelte leer je wat een triggerpoint (‘knoopje’) is, hoe deze ontstaat en hoe je die kunt voorkomen. In het praktijk gedeelte erna ga je bij je zelf op zoek naar jouw eigen triggerpoints en leer je hoe je deze bij jezelf kunt behandelen. Ook is er aandacht voor de invloed van fascia op het geheel.

Bij zelfbehandeling gaat het om bewustwording van je klacht, herkennen van een oorzaak en vooral ook …. dat je heel veel zelf kunt doen aan je eigen gezondheid. ‘In de knoop, uit de knoop’ zeg maar …

Zelfbehandeling brengt je dichter bij jezelf en zorgt dat je je klachten zelf ook beter onder controle kunt hebben. Het maakt je onafhankelijk(er) van een therapeut.

Datum en tijden : zie ‘workshop data
Kosten : E 60,= p.p.
Inbegrepen : onbeperkt koffie, thee, en de triggerpoint behandelbal.
Inloop : een kwartier van tevoren, dan staat koffie en thee voor je klaar!
Aanmelden e/o vragen : praktijkuitenthuis@gmail.com of (06) 104 909 31
Betaling workshop en eventuele materialen : graag direct na afloop van de workshop met PIN.

Workshop via TouchPro

Deze workshop is uitsluitend voor TouchPro stoelmasseurs licentiehouders.

LOCATIE: PRAKTIJK Uit & Thuis in Lemmer
OPGEVEN: via TouchPro 4 juni of 1 juli a.s.

Tijdens deze korte, maar krachtige workshop leer je, wat een triggerpoint is en hoe deze ontstaat (theorie). Daarnaast leer je zelf ervaren, hoe een triggerpoint voelt en hoe je zelf je eigen triggerpoint kunt behandelen (praktijk). Een waardevolle aanvulling voor iedere stoelmasseur!

Trainster, Joyce Uitentuis, ontvangt je graag bij “Praktijk Uit & Thuis

INHOUD
Als stoelmasseur kan je tijdens de stoelmassage KATA een pijnlijk punt tegenkomen, wat mogelijk een triggerpoint is. Als je zelf meer weet over wat deze verkramping in de spier is en hoe het je zelfbewuster kan maken, kan je met die kennis vervolgens jouw klant ook beter informeren en begeleiden. Als je klant zijn pijn/klacht beter begrijpt, kan hij namelijk ook leren, wat hij er aan kan doen om het te voorkomen.

De workshop bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Uitgangspunten van deze workshop zijn:
– leren wat een triggerpoint is en hoe deze ontstaat (theorie);
– zelf ervaren hoe een triggerpoint voelt en hoe je zelf je eigen triggerpoint kunt behandelen (praktijk).

TOEPASSING
De zelfbehandeling brengt je dichter bij jezelf en zorgt dat je je klachten zelf ook beter onder controle kunt hebben. Zelfbehandeling gaat dus ook over zelfbewustwording. Hoe bewust ben jij je van je klacht? Wanneer is je klacht ontstaan? Hoe? Herkennen van een oorzaak is meteen een vorm van preventie. Is / was ontstaan of verergering van je klacht te voorkomen, en zo ja, hoe? Als je jezelf deze vragen kunt stellen, dan kun je deze kennis en vaardigheden ook toepassen bij je klant.

HANDBOEK Clair Davies
Tijdens de workshop wordt er gewerkt aan de hand van “Handboek Triggerpoint-therapie” van Clair Davies. Als je dit boek al hebt, neem het dan mee naar de workshop. Je ontvangt tijdens de workshop een hand-out van wat er behandeld wordt en je eigen triggerpoint zelfbehandeling-bal. Eventueel kan je tijdens de workshop meer materialen als een extra bal, vierpoot of knobbel aanschaffen voor zelfbehandeling.

Let wel: deze workshop gaat over zelfbehandeling. Ben je door deze workshop ‘getriggerd’ om triggerpoints van cliënten te leren behandelen, dan verwijs ik je graag naar Module 1 van de opleiding Triggerpointcoach.nl.

Zie ook meer informatie ook op de website van TouchPro

Zelf een datum of locatie voor de workshop kiezen?

Wil je een privé workshop met familie, vrienden of collega’s op locatie? Of heb je zelf een leuk idee voor een workshop?
Ook dat kan, … er is veel mogelijk!

Neem gerust contact op, dan kijken we samen naar wat bij je past!

Bestellen materialen via Triggershop

In de praktijk zijn voor zelfbehandeling triggerpoint behandelballen, vierpoten en knobbles te verkrijgen. Je kan deze zelf ook online bestellen via deze link naar Triggershop.nl.

Meer informatie over bestellen vind je ook hier.