Testimonials

Nek- en lage rugklachten - januari 2020

"Een paar jaar geleden won ik, op een 'feel good fair' in Ermelo, een massage bij Praktijk Uit & Thuis, destijds gevestigd in Putten.

Ik had nog nooit van deze praktijk gehoord en nam contact op met Joyce om een afspraak te maken. Aangezien mijn lichaam nogal snel reacties geeft op massages en fysio en manuele therapie, was ik best huiverig. Ik liep nl. al meer dan 30 jaar bij fysio praktijken.
Gezien mijn huiver, adviseerde Joyce mij eerst een Breuss massage te ervaren (nooit van gehoord 😉 ).

Wat voelde ik me naderhand ontspannen!

Ik heb meteen een vervolgafspraak gemaakt. Joyce had mij gevraagd mijn klachten op te schrijven en naar aanleiding van die klachten heeft zij, een aantal keren met tussenpozen van ongeveer 4 weken, eerst mijn schouders behandeld. Daarbij heeft zij onder andere fascia release toegepast (bindweefsel losmaken). Ik voelde me er goed bij.

Van het één kwam het ander, want ik liep ook al lange tijd met rug- en buikpijn. Wat bleek? Verkleefd littekenweefsel van zowel operatie hernia lage rug als van de keizersnee.
Behandeling litteken door Joyce, …. rug- en buikpijn over.
Helaas ging Joyce verhuizen naar Lemmer. Maar ... ik had het er voor over. Het is niets fijner dan wanneer je lijf goed voelt.

Net voor Kerst ook weer bij Joyce langsgegaan. Joyce heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Ik stond scheef, had pijn in mijn zij en lies. Zij heeft ook hier weer fasciale release toegepast en alles stond weer recht.

Joyce is een kundig therapeut, wie goed naar je klachten luistert en altijd weer van top tot teen uitgebreid onderzoek doet.
Ook een aanrader is om ontspanningsmassage bij haar te ondergaan.

Ik ben erg blij met haar en heb het er graag voor over om af en toe de reis naar Lemmer te ondernemen."

Ditsy

Ziekte van Lyme en massages - november 2018

Ik heb een fysiek zwaar beroep (speel in theaterproducties) en heb de ziekte van Lyme. Mijn pijnklachten zijn wisselend (a-typisch) en ik heb vaak weinig energie. Het dagelijks leven is soms al zwaar om te kunnen volhouden. Joyce doseert de massages aan hoe ik me op dat moment voel en wat ik kan hebben.

Ik heb er heel veel baat bij. Al tijdens en na de massages, heb ik minder pijn en veel meer energie!

Een levensveranderend gesprek - november 2018

Ken je dat gevoel, dat je alles hebt geprobeerd, maar je draai maar niet kunt vinden in dit leven?

Ik ben zo'n persoon. Van jongs af aan voel ik mij niet thuis in mijn omgeving en word ik niet begrepen door de mensen om mij heen. En ik begrijp hun niet. 15 therapieën verder, met labeltjes bestempeld en volgedrukt met medicijnen, is het nog steeds een strijd om mee te draaien in deze veeleisende maatschappij. Er wordt zo veel van je verwacht, maar niet iedereen kan dit waarmaken. Mijn resultaat: geen diploma's, geen relatie en geen vaste baan. Maar is dat nou écht waar het allemaal om draait?

Joyce leerde mij van niet. 

Ik was zo krampachtig bezig om "gelukkig" te worden; ik móest een HBO diploma halen zodat ik veel geld kon verdienen later. En dan zou alles goed komen, want geld maakt toch gelukkig? Ik wilde net als mijn naasten een paar keer per jaar op vakantie kunnen en in een groot huis wonen.

Een vriendin raadde mij aan om eens bij Joyce langs te gaan voor een fijne massage. Alvorens de massage praatten we even ter kennismaking. Dit liep uit tot een levensveranderend gesprek. Joyce was de eerste persoon die tot mij door kon dringen. Voor het eerst hoorde ik dingen die ergens op sloegen. Dingen waar ik mij in kon vinden.

Mijn leven lang was ik al geïnteresseerd in spiritualiteit en heb ook vele ervaringen gehad. Echter ben ik hier nooit mee aan de slag gegaan. De laatste jaren probeerde ik wel te mediteren, maar ik begreep niet wat ik er mee kon bereiken.

We hebben pen en papier gepakt en alles opgeschreven wat ik leuk vind en graag wil gaan doen. Ook hebben we gekeken naar wat mij belemmerde om dat te gaan doen, hoe ik die belemmeringen kon vloeren en hoe reëel mijn dromen eigenlijk zijn. Ik dacht in beperkingen; "Ik wil graag emigreren maar durf mijn kat niet in de steek te laten."

Joyce leerde mij om in oplossingen te denken. Alles is immers mogelijk, als jij je energie er maar in steekt.

Ik ben daar verder over gaan nadenken en heb een aantal acties ondernomen. Inmiddels weet ik precies hoe ik mijn droom kan waarmaken, zonder belemmeringen of de "Ja maar"

Het stukje bewustwording en wakker worden is mijn meest indrukwekkende reis. Ik leer hoe het universum werkt en dat als je mediteert, je het universum om hulp kunt vragen. Ik heb gevraagd om meer duidelijkheid, antwoorden. Ook heb ik gevraagd om goede begeleiding tijdens mijn proces. Het is namelijk nogal overweldigend. Mijn gebeden zijn verhoord want ik ontmoet veel gelijkgestemden en ik begin eindelijk iets te snappen in dit leven. Ook stuurt het universum de juiste mensen op mijn pad die mij verder helpen in de situaties waar ik nog niets van weet.

Er gebeurt en verandert zo veel op dit moment! Ik vind antwoorden en rust bij gelijkgestemden, het universum en mijn gidsen. Het is fantastisch!”

Heupklacht na val skiën - oktober 2018

In 2012 was Johan (51, zzp-er) met skiën hard ten val gekomen op hard ijs. Uit foto's in het ziekenhuis bleek dat het kraakbeen van de linkerheup beschadigd was maar volgens artsen zou zich dat wel herstellen. Na een aantal weken op krukken ging het ook wel weer.
Echter nu de laatste anderhalf jaar had hij toch meer klachten in zijn werk. Johan loopt en staat veel dus dacht dat het daar ook mee te maken had. Ook pijn bij het op zijn linkerzij slapen (kon er niet op liggen en pijn hield hem wakker), uitstraling naar zijn bovenbeen aan de binnenkant, stijfheid met lopen. Johan noemt zichzelf "geen pieper" en had daarom nog steeds geen behandeling gezocht. Na enig aandringen kwam hij dan toch in mijn praktijk...

Uit de intake bleek ook dat Johan op zijn 18e aan de rechterzijde een bierglas in zijn buik gestoken had gekregen. Mijn eerste onderzoek wees verschillen uit links en rechts in houding en bewegen, een blokkade links van zijn SI gewricht en een beenlengteverschil links (langer). Onderzoek van zijn buik duidde op verharding aan de rechterzijde en was links als rechts gevoelig.

De behandeling bestond uit behandeling van de verklevingen in de buikfascia, sportmassage, fascia release manueel en met cupping. Bij controle erna, waren de verschillen in houding en beweging in de onderrug regio en het beenlengteverschil er niet meer. Ook zijn SI was los, zonder dat ik dat had hoeven te mobiliseren. Geen pijn meer in linker bil of bovenbeen.

Johan liet mij 's avond weten: " Jee .. ik loop nu al beter. Trappen op gaat lichter. Thanks!"
Erna was ik natuurlijk benieuwd of hij nu goed had geslapen: "Ja, veeeel beter. Nu twee dagen later heb ik geen pijn meer in mijn linker heup, slaap ik door, word ik niet meer wakker. En ook mijn rechter heup gaat met lopen makkelijker lijkt het. Veel minder stijf, ook met autorijden. Had altijd het gevoel dat ik een strakke broek aan had. Nog wat spierpijn maar echt .. zo blij! Morgen weer ? 😂   Heel vreemd ook. Ik loop veel en dacht dat het wel OK was. De moeheid en het zware gevoel in heup en benen is veel minder. Het is nu net of ik 20 kg lichter ben. Kan weer flink eten nu dus ... Nog tips qua voeding of zo ? 😂 "

Ik had aangegeven het lichaam nu even de tijd en gelegenheid te geven verder zelf te herstellen en dat we zeker een 2e afspraak kunnen maken. "Echt ongelofelijk. Voelt super, heel erg bedankt!"

Dankbare cliënt dus. Of ik zijn naam hierbij wil zetten. Johan blij. Ik blij. Wat heb ik toch een mooi 'werk'.