Zorgverzekeraar

Vergoeding door zorgverzekeraars

Als “BATC complementair therapeut” worden consulten bij Praktijk Uit & Thuis door een aantal zorgverzekeraars (deels) vergoed. De mate van vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend en wordt mede bepaald door wat je aanvullende verzekering (complementaire zorg) is.

Vanwege de zovele verschillen en onduidelijkheden bij zorgverzekeraars ben ik als niet verantwoordelijk voor het verkrijgen van een vergoeding van zorgverzekeraars. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk daarvoor.

Lees hier meer over het opmaken van je potje ‘aanvullende verzekering alternatieve zorg’ vóór het einde van het jaar!

Let op: workshops en andere activiteiten dan consulten komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Advies BATC aan cliënten over vergoedingen zorgverzekeraars

BATC: Vanwege de enorme verschillen en onduidelijkheden in de meer dan 100 aanvullende zorgpolissen is het niet doenlijk om enig goed advies over een keuze van zorgverzekeraar of aanvullende verzekering complementaire zorg te geven.

Advies:

Door aansluiting bij de BATC, kunnen consulten gedeeltelijk vergoed worden. Neem contact op met je zorgverzekeraar via e-mail om zeker te weten of je – met je aanvullende verzekering  – voor vergoeding in aanmerking komt.

Geef hierbij de volgende gegevens door:
– AGB zorgverlenerscode Joyce Hogenbirk : 90032715
– AGB praktijkcode PRAKTIJK Uit & Thuis : 90011647

Niet bellen met de praktijk of je zorgverzekeraar, maar vraag een schriftelijk bewijs (mail) vóórdat de behandeling plaatsvindt. De zorgverzekeraar dient duidelijk aan te geven welke werkvormen vergoed gaan worden naar jou.

Geen vergoeding door:

  • Anderzorg, Hema, Interpolis en Just.
  • de VGZ-groep, DSW,Pro-Life en ‘Zorg en Zekerheid’.
  • De Amersfoortse vergoedt alleen Acupunctuur of Shiatsu therapie
  • Ditzo vergoedt alleen een natuurgeneeskundige behandeling indien die door een BIG-geregistreerde arts wordt uitgevoerd