Particulieren

Pijn, stijf, bewegingsbeperking, hoofdpijn, blessure, stress, vermoeid?

Je kan in de praktijk terecht voor behandeling van fysieke klachten zoals lage rugpijn, schouder- en nekklachten, blessures, bewegingsbeperking, en pijnklachten. Het doel is meer bewegingsvrijheid, minder pijn en stijfheid, minder stress. Meer ontspanning van lichaam en geest, meer balans, en in het algemeen meer plezier in het leven ervaren.
Je kan nu ook terecht voor alleen een ontspanningsmassage.
Klik hier voor meer informatie over de tarieven.

Sporttherapie
Met de diversiteit aan praktische vaardigheden uit deze vakopleiding wordt ‘het gat’ met  fysiotherapie  ruimschoots opgevuld en kunnen a-specifieke fysieke klachten goed behandeld worden.
Het multidisciplinaire concept; kennis en vaardigheden uit zowel de reguliere zorg (fysiotherapie) als de complementaire zorg (sporttherapie o.a.) levert goede resultaten op.

Onderdeel van een behandeling kan zijn de behandeling van oppervlakkige fascia (fascia release), het dieper gelegen bindweefsel (deep tissue massage), spieren (sportmassage en triggerpoint therapie), gewrichten (gewrichts-mobilisaties) en littekenbehandeling.

Aanvullende behandelmogelijkheden kunnen zijn adviezen voor preventie van klachten en bevorderen van herstel thuis door middel van oefeningen. Adviezen omtrent voeding kan ook een onderdeel zijn van het behandelplan. Daarnaast zijn houdingsadviezen en werkplek onderzoek (kantoor- of thuiswerkplek eventueel via beeldbellen) mogelijk. 

Coaching & bewustwording
Soms zien we zelf niet meer wat ons blokkeert (letterlijk en figuurlijk fysiek, emotioneel, psychisch). Waarom of waardoor iets in ons leven plaatsvindt of zich herhaalt. Wat is de werkelijke reden voor de klacht, of wat kan er van invloed op zijn (gebeurtenissen, aanleidingen, overtuigingen, ideeën, gedachten, opvoeding, scholing)?
De kern hiervan is dus ook belangrijk, die hoort bij jou, bij wie je bent, wat je doet. Als je die niet aanpakt kan de klacht blijven bestaan, vindt er weinig verbetering plaats, blijft het zich herhalen of komen er meer (andere) klachten bij.

Goede voeding, voor beter herstel en voorkomen van blessures
Sinds mei 2022 geef ik ook voedingsadviezen. Dit helpt bij je herstel, geeft je meer energie waardoor je jouw (sport-)prestaties beter en langer volhoudt, je minder stijfheid en pijn ervaart, en desgewenst je helpt bij het afvallen.

Unieke werkwijze / vergoeding zorgverzekeraars
De combinatie in holistische zienswijze (lichaam en geest zijn één), de verschillende behandelvormen (multidisciplinair – uit reguliere en complementaire zorg), en dat ik de rust en ruim de tijd heb voor je, maakt het consult uniek.
Mijn behandelingen duren vaak een uur, tot anderhalf uur. Het is gebleken dat dit zeer effectief is. Welke therapie of behandelvorm je nodig hebt, blijkt uit de intake en het fysieke onderzoek.
Daarnaast is vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk.

De behandelvormen kunnen worden toegepast zowel in de consulten in mijn praktijk als op locatie bij bedrijven.

"Al snel minder schouderklachten!"

Barbara: "Mijn schouder voelt veel beter na jouw behandeling nu. Ik voel nu niet meer de pijn die ik had vooraf aan het consult vandaag. Ik merk dat deze uitgebreide holistische behandelingen mij beter helpen dan ‘even naar de fysio’. Ik beveel het anderen aan!”

"Snelle en adequate behandeling!"

Judith de Pagter: “Ik wilde je op deze wijze heel hartelijk bedanken voor de snelle en adequate behandeling die je mij daags na mijn thuiskomst van de vakantie hebt willen en kunnen geven. Je was amper zelf terug van vakantie en stond al voor je relaties klaar. Geweldig!

De klachten waren na je behandeling behoorlijk gereduceerd en daarmee kon ik de volgende dag in ieder geval weer aan de slag. Dat is voor een ondernemer heel wezenlijk! Ik zal niet nalaten je dienstverlening bij relaties uit mijn netwerk aan te bevelen.

Belangrijkste kwaliteiten: fantastische resultaten, aangenaam, deskundig."

"Herboren!"

Joyce is heel goed in haar vak, vraagt op de juiste wijze naar de klachten en weet op haar manier ook de zwakke plekken exact te vinden. Ze weet op geniale wijze de klachten te behandelen en de pijn te verlichten. je voelt je herboren na de behandeling.

Ik kan een ieder, die klachten heeft over rug, nek schouder en alle andere spieren, adviseren eens een behandeling bij Joyce te nemen. Binnen een paar behandelingen ben je van je klachten af.

Ron, Amerongen

"WOWWW! Een aanrader!"

🙏💖. Alle aandacht voor jou, niet alleen voor je klacht waarmee je komt, niet alleen dat ene plek wat pijn doet, want.... alles is met elkaar verbonden en dat weet Joyce als geen ander! Spiertje hier, fascia daar, gewricht zus en weg is pijn🙏🤩. Bijzonder in deze tijd van behandelen, cashen en weer terugkomen voor behandeling. Bij Joyce Uitentuis gaat het heel anders! Ze neemt echt alle tijd voor je en heeft aandacht! voor je hele lijf en je hele zijn. 👌

Mijn verhaal? Ik sta al jaren scheef, mijn beide bekken staan gedraaid. Elke behandelaar kon de pijn die daarmee te maken had wegkrijgen en mijn bekken goed zetten, maar het kwam helaas steeds weer terug. Ik ga de specialisten en behandelaars niet noemen, maar trust me...heel wat geld uitgegeven en overal geweest.

Joyce heeft gekeken naar het hele plaatje en heeft ervoor gezorgd dat ik pijnvrij ben, mijn bekken recht blijft staan en ik gewoon kan bewegen. 😁🙏

"Oprechte zorg, aandacht en professionaliteit"

Yvon: "Ik heb al jaren nekklachten (stijfheid en pijn) en sinds een paar maanden een dubbele hernia met uitstraling naar mijn linker been.

Toen ik een afspraak met Joyce maakte dacht ik: “Hmmm ... een afspraak op het industrieterrein? Nou, afwachten maar.” Dat beeld veranderde direct al bij binnenkomst. Wat een fijne sfeer. Rustgevend en in balans.

Tijdens de behandeling voelde ik oprechte zorg, aandacht en professionaliteit. Wat een verademing als je deze praktijk vergelijkt met andere praktijken. Ik heb nu een paar behandelingen gehad en in tegenstelling tot eerdere behandelingen die ik elders heb gehad … de behandelingen van Joyce slaan aan. Ik heb bijna geen klachten meer.

Kortom, ik ben heel blij dat ik de weg naar deze praktijk heb gevonden."

"Heel effectief!"

Marianne: "Super goede resultaten al na één nekmassage. Ik kwam met klachten als nekstijfheid en pijnlijke spieren in schouders en nek.
Voor Joyce met de behandeling begint, bekijkt ze eerst goed waar het probleem zit en past daar haar behandeling op aan.
Heel effectief!"

Holistisch therapeut
Als BATC Complementair Therapeut kijk ik naar hoe je in zijn geheel in het leven staat. Ervan uitgaande dat lichaam en geest één zijn, dan is bewustzijn hoe je met jouw lichaam en geest omgaat van belang. Alles van jou heeft invloed heeft op jou; wie je bent, hoe je denkt, de keuzes die je maakt, wat je doet, en … je klacht.
Door je meer bewust worden van je gedachten en overtuigingen, kan je belemmeringen oplossen, dichter bij je zelf te komen en daardoor vrijer en gelukkiger in het leven staan. Zeker als je hooggevoelig bent (HSP), snel overprikkeld, en je vaak niet door je omgeving wordt begrepen. Dat kan soms tot onhandige gedachten en onhandig gedrag leiden, die je niet dienen. Leer meer je eigen pad te volgen, en te handelen naar jouw intuïtie.

De behandeling is volgens 5 natuurgeneeskundige principes opgebouwd uit energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en jouw situatie (klacht) is de manier om bewust of onbewust, aandacht te vragen voor wat er nodig is voor jou om weer in balans te komen. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Voeding
Adviezen omtrent voeding en leefstijl zorgen voor betere sportprestatie, beter herstel na sport, voorkomt blessures en geeft in het algemeen meer energie. Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof, verhoogt je weerstand en draagt dus bij aan een beter immuunsysteem zodat je gezonder bent. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam, een scherpe geest en meer levensvreugde. Tevens kunnen de adviezen je ondersteunen als gewichtsverlies gewenst is.

Bevorderen zelfherstel
Je kan zelf het herstel van je lichaam bevorderen door thuis de behandeling voort te zetten door middel van oefeningen en tips en (voedings-)adviezen. Zo krijg je meer het gevoel van controle, macht en kracht over jouw klacht wat tegelijkertijd je ook meer vertrouwen geeft. Dit werkt niet alleen helend, maar werkt ook preventief. Het bevordert jouw herstel, en je voorkomt herhaling of een nieuwe klacht.

Workshops
In een workshop kan je leren hoe je je thuis zelf kunt behandelen (Triggerpointtherapie). Daarnaast worden in de praktijk verschillende workshops door verschillende gastdocenten geven.

De workshops die gegeven worden door Praktijk Uit & Thuis vind je bij ‘workshops‘.
De workshops die gegeven worden in de praktijk door een gastdocent vind je bij ‘activiteiten‘.

Vragen, of afspraak maken?

Joyce Hogenbirk
Bel / WA : 06 104 909 31
praktijkuitenthuis@gmail.com

Vergoeding Zorgverzekeraar

Als “BATC Complementair Therapeut” worden consulten bij Praktijk Uit & Thuis door zorgverzekeraars vergoed. De mate van vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend en wordt mede bepaald door wat je aanvullende verzekering is. Lees meer

Let op: workshops en andere activiteiten dan consulten komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Triggerpoints

Triggerpoint

Een methode voor (zelf)behandeling van triggerpoints (verkrampingen in spieren), welke pijn, stijfheid en andere klachten als gevolg van triggerpoints kunnen verminderen.

Manuele technieken

Met manuele technieken als de Dorn methodiek, gewrichtsmobilisaties, fasciale technieken, litteken- behandeling, of Medical Taping, kan het lichaam weer beter in balans komen en kunnen klachten worden verminderd, opgeheven, of voorkomen.

Massages

Massages met olie: sportmassage, ontspanningsmassage, Breuβ massage. Massage zonder olie, door de kleding heen: Shiatsu stoelmassage (TouchPro).

Bewustwording

Stap uit de vicieuze cirkel van gewoontes, door je bewust te worden van je eigen gedrag en daarin te veranderen.

Spiegelen van je gedachtes, ideeën, normen en waarden kan heel verhelderend zijn!

Worden wie je werkelijk bent…

Workshops

Triggerpoint (TrP) Zelfbehandeling
“Wat is een TrP? Hoe behandel ik die zelf?”

Gelijkgestemden Nieuwe Wereld  Veranderingen in de wereld … en in jezelf. Gedachten uitwisselen aan de koffietafel.

Ontspanningsmassage voor twee
Leer gezellig met z’n tweeën een rug-, nek- en schoudermassage! Effectief om te geven, heerlijk om te ontvangen.

Contra-indicaties

Er kunnen redenen zijn waarom het beter is geen behandeling of massage te ondergaan.

Herken je een indicatie die bij jou van toepassing is? Meldt dit dan altijd bij je afspraak.