Pijn, stijf, bewegingsbeperking, stress, blessure, vermoeid?

De praktijk biedt een unieke combinatie van behandeling van fysieke klachten op holistische, therapeutische wijze met verschillende behandelmethodes en technieken uit zowel de fysiotherapie en de complementaire zorg. Doel:  meer bewegingsvrijheid, minder pijn en stijfheid, minder stress, meer ontspanning van lichaam en geest, meer balans, en in het algemeen meer plezier in het leven ervaren.

Behandeling van oppervlakkige fascia en dieper bindweefsel (fascia release en deep tissue behandeling), littekenbehandeling, spieren (triggerpoint therapie en sportmassage), en gewrichten (gewrichts-mobilisaties). Aanvullende behandelmogelijkheden zijn Shiatsu stoelmassage, (virtuele) coaching & bewustwording, preventie en bevorderen van herstel thuis, werkplek onderzoek (kantoor- of thuiswerkplek via beeldbellen).

De wijze van behandeling kan worden toegepast zowel in de consulten in mijn praktijk als op locatie bij bedrijven.

Wat kan je van mij verwachten als holistisch therapeut?
Zoals ik al zei, natuurgeneeskundig therapeut is voor mij meer dan een titel, het zegt niet alleen iets over mijn praktijk maar ook over hoe ik in het leven sta. Als lichaam en geest één zijn, dan is het dus belangrijk je bewust te zijn van wat je aan je geest en lichaam toevoegt en hoe je met jouw lichaam en geest omgaat. Ik kijk graag naar jou, als mens, als geheel, omdat alles van jou invloed heeft op jou; wie je bent, je keuzes, je klacht, hoe je in het leven staat, wat je ervan leert en hoe dat jou verder helpt.
Soms zien we zelf niet meer wat ons blokkeert (fysiek, emotioneel, psychisch), of waardoor (gebeurtenissen, aanleidingen), en wat de reden kan zijn voor de klacht. Dan kan het fijn zijn als een ander een spiegel kan voorhouden om je verder te helpen op je pad.
Mijn visie komt dus deels voort uit wat ik geleerd heb (opleiding), en deels vanuit mijzelf (praktijkkennis, (levens-)ervaring, intuïtie). Het is wie ik ben en is de wijze waarop ik werk in de praktijk. Alles is van belang, vandaar de term ‘holistisch’. Ik neem daarom ook ruim de tijd voor elk consult.

De behandeling is volgens 5 natuurgeneeskundige principes opgebouwd uit energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en jouw situatie (klacht) is de manier om bewust of onbewust, aandacht te vragen voor wat er nodig is voor jou om weer in balans te komen. Lichamelijk en of geestelijk.

Je kan terecht voor behandeling van klachten aan het hele bewegingsapparaat; bijvoorbeeld van je enkel, onderrug, of nek, schouders, maar ook voor uitstralingspijnen, spierpijn, of hoofdpijn. Welke therapie of behandeling je nodig hebt, blijkt uit de intake en het onderzoek. Behandeling kan op verschillende manieren, afhankelijk van de klachten en wat bij jou het beste past.
De gehele behandeling (intake, onderzoek, testen, behandeling, natesten, advies en/of tips voor bevordering van jouw herstel) is hierop gericht.

Fysieke klachten
Bij behandeling van fysieke klachten (bewegingsapparaat) worden verschillende behandelmethodes ingezet. De invulling van de behandeling is afhankelijk van je klacht en kan naast behandeling ook advies, tips en bevorderen van herstel thuis zijn.

Psychische / emotionele / energetische ondersteuning – bewustwordingsproces
Coaching, emotionele ondersteuning, of bewustwording kan van belang zijn, omdat lichaam en geest één geheel zijn. Door te spiegelen kan je meer bewust worden van je gedachten en overtuigingen welke je kunnen belemmeren vrij en gelukkig in het leven te staan. Zeker als je ook nog hooggevoelig bent (HSP) en je vaak niet door je omgeving wordt begrepen. Dat kan soms onhandige gedachten creëren die je niet dienen.
Een gesprek (in de praktijk of virtueel) of een energetisch consult (Reiki) kan je helpen om te helen en bewust te worden op een ander niveau.
Bewustwording van wat er bij jou afspeelt, of waar je verandering en groei als persoon in je leven wenst, is onderdeel van jouw gehele bewustwordings- en heelwordingsproces als mens op aarde, waarbij ik je graag ondersteun.

Voeding
Door middel van eenvoudige tips voor voeding (en leefstijl) kan ik je helpen je immuunsysteem te versterken. Zonder een goed immuunsysteem geen goed gezondheid.

Adviezen / oefeningen / zelfbehandeling / preventie
Je kan zelf je herstel bevorderen door thuis de behandeling voort te zetten door middel van oefeningen en tips en adviezen. Zo krijg je meer het gevoel van controle, macht en kracht over jouw klacht wat tegelijkertijd je ook meer vertrouwen geeft. Hiermee bevorder je jouw herstel, en voorkom je herhaling of een nieuwe klacht.

Workshops zelfbehandeling
In een workshop kan je leren hoe je je thuis zelf kunt behandelen. Er zijn verschillende workshops hiervoor met verschillende methodieken.

De workshops die gegeven worden door Praktijk Uit & Thuis vind je bij ‘workshops‘.
De workshops die gegeven worden in de praktijk door een gastdocent vind je bij ‘activiteiten‘.

Vragen, of afspraak maken?

Joyce Hogenbirk
Bel / WA : 06 104 909 31
Mail : info@praktijkuitenthuis.nl

 


Vergoeding Zorgverzekeraar

Met de aansluiting ‘Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut met Plato normering’ bij de BATC worden consulten bij Praktijk Uit & Thuis door zorgverzekeraars vergoed. De mate van vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend en wordt mede bepaald door wat je aanvullende verzekering is. Lees meer

Let op: workshops en andere activiteiten dan consulten komen niet voor vergoeding in aanmerking.

 

Triggerpoint

Een methode voor (zelf)behandeling van triggerpoints (verkrampingen in spieren), welke pijn, stijfheid en andere klachten als gevolg van triggerpoints kunnen verminderen.

Manuele technieken

Met manuele technieken als de Dorn methodiek, gewrichtsmobilisaties, fasciale technieken, litteken- behandeling, of Medical Taping, kan het lichaam weer beter in balans komen en kunnen klachten worden verminderd, opgeheven, of voorkomen.

Massages

Massages met olie: sportmassage, ontspanningsmassage, Breuβ massage. Massage zonder olie, door de kleding heen: Shiatsu stoelmassage (TouchPro).

Bewustwording

Stap uit de vicieuze cirkel van gewoontes, door je bewust te worden van je eigen gedrag en daarin te veranderen.

Spiegelen van je gedachtes, ideeën, normen en waarden kan heel verhelderend zijn!

Worden wie je werkelijk bent…

Workshops

Triggerpoint (TrP) Zelfbehandeling
“Wat is een TrP? Hoe behandel ik die zelf?”

Gelijkgestemden Nieuwe Wereld  Veranderingen in de wereld … en in jezelf. Gedachten uitwisselen aan de koffietafel.

Ontspanningsmassage voor twee
Leer gezellig met z’n tweeën een rug-, nek- en schoudermassage! Effectief om te geven, heerlijk om te ontvangen.

Contra-indicaties

Er kunnen redenen zijn waarom het beter is geen behandeling of massage te ondergaan.

Herken je een indicatie die bij jou van toepassing is? Meldt dit dan altijd bij je afspraak.

ervaringen cliënten
 • Snel minder schouderklachten

  Barbara: “Mijn schouder voelt veel beter na jouw behandeling nu. Ik voel nu niet meer de pijn die ik had vooraf aan het consult vandaag. Ik merk dat deze uitgebreide holistische behandelingen mij beter helpen dan ‘even naar de fysio’. Ik beveel het anderen aan!”

 • Bedankt!

  Judith de Pagter: “Ik wilde je op deze wijze heel hartelijk bedanken voor de snelle en adequate behandeling die je mij daags na mijn thuiskomst van de vakantie hebt willen en kunnen geven. Je was amper zelf terug van vakantie en stond al voor je relaties klaar. Geweldig!

  De klachten waren na je behandeling behoorlijk gereduceerd en daarmee kon ik de volgende dag in ieder geval weer aan de slag. Dat is voor een ondernemer heel wezenlijk! Ik zal niet nalaten je dienstverlening bij relaties uit mijn netwerk aan te bevelen.

  Belangrijkste kwaliteiten: fantastische resultaten, aangenaam, deskundig.”

 • Herboren!

  Joyce is heel goed in haar vak, vraagt op de juiste wijze naar de klachten en weet op haar manier ook de zwakke plekken exact te vinden. Ze weet op geniale wijze de klachten te behandelen en de pijn te verlichten. je voelt je herboren na de behandeling.

  Ik kan een ieder, die klachten heeft over rug, nek schouder en alle andere spieren, adviseren eens een behandeling bij Joyce te nemen. Binnen een paar behandelingen ben je van je klachten af.

  Ron, Amerongen

 • WOWWW! EEN AANRADER

  🙏💖. Alle aandacht voor jou, niet alleen voor je klacht waarmee je komt, niet alleen dat ene plek wat pijn doet, want…. alles is met elkaar verbonden en dat weet Joyce als geen ander! Spiertje hier, fascia daar, gewricht zus en weg is pijn🙏🤩. Bijzonder in deze tijd van behandelen, cashen en weer terugkomen voor behandeling. Bij Joyce Uitentuis gaat het heel anders! Ze neemt echt alle tijd voor je en heeft aandacht! voor je hele lijf en je hele zijn. 👌

  Mijn verhaal? Ik sta al jaren scheef, mijn beide bekken staan gedraaid. Elke behandelaar kon de pijn die daarmee te maken had wegkrijgen en mijn bekken goed zetten, maar het kwam helaas steeds weer terug. Ik ga de specialisten en behandelaars niet noemen, maar trust me…heel wat geld uitgegeven en overal geweest.

  Joyce heeft gekeken naar het hele plaatje en heeft ervoor gezorgd dat ik pijnvrij ben, mijn bekken recht blijft staan en ik gewoon kan bewegen. 😁🙏

 • Oprechte zorg, aandacht en professionaliteit

  Yvon: “Ik heb al jaren nekklachten (stijfheid en pijn) en sinds een paar maanden een dubbele hernia met uitstraling naar mijn linker been.

  Toen ik een afspraak met Joyce maakte dacht ik: “Hmmm … een afspraak op het industrieterrein? Nou, afwachten maar.” Dat beeld veranderde direct al bij binnenkomst. Wat een fijne sfeer. Rustgevend en in balans.

  Tijdens de behandeling voelde ik oprechte zorg, aandacht en professionaliteit. Wat een verademing als je deze praktijk vergelijkt met andere praktijken. Ik heb nu een paar behandelingen gehad en in tegenstelling tot eerdere behandelingen die ik elders heb gehad … de behandelingen van Joyce slaan aan. Ik heb bijna geen klachten meer.

  Kortom, ik ben heel blij dat ik de weg naar deze praktijk heb gevonden.”

 • Heel effectief!

  Marianne: “Super goede resultaten al na één nekmassage. Ik kwam met klachten als nekstijfheid en pijnlijke spieren in schouders en nek.
  Voor Joyce met de behandeling begint, bekijkt ze eerst goed waar het probleem zit en past daar haar behandeling op aan.
  Heel effectief!”