Pijn, stijf, bewegingsbeperking, stress, blessure, vermoeid?

Wat kan je van mij verwachten als holistisch therapeut?
Zoals ik al zei, natuurgeneeskundig therapeut is voor mij meer dan een titel, het zegt niet alleen iets over mijn praktijk maar ook over hoe ik in het leven sta. Als lichaam en geest één zijn, dan is het dus belangrijk je bewust te zijn van wat je aan je geest en lichaam toevoegt en hoe je met jouw lichaam en geest omgaat. Ik kijk graag naar jou, als mens, als geheel, omdat alles van jou invloed heeft op jou; wie je bent, je keuzes, je klacht, hoe je in het leven staat, wat je ervan leert en hoe dat jou verder helpt.
Soms zien we zelf niet meer wat ons blokkeert (fysiek, emotioneel, psychisch), of waardoor (gebeurtenissen, aanleidingen), en wat de reden kan zijn voor de klacht. Dan kan het fijn zijn als een ander een spiegel kan voorhouden om je verder te helpen op je pad.
Mijn visie komt dus deels voort uit wat ik geleerd heb (opleiding), en deels vanuit mijzelf (praktijkkennis, (levens-)ervaring, intuïtie). Het is wie ik ben en is de wijze waarop ik werk in de praktijk. Alles is van belang, vandaar de term ‘holistisch’. Ik neem daarom ook ruim de tijd voor elk consult.

De behandeling is volgens 5 natuurgeneeskundige principes opgebouwd uit energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en jouw situatie (klacht) is de manier om bewust of onbewust, aandacht te vragen voor wat er nodig is voor jou om weer in balans te komen. Lichamelijk en of geestelijk.

Je kan terecht voor behandeling van klachten aan het hele bewegingsapparaat; bijvoorbeeld van je enkel, onderrug, of nek, schouders, maar ook voor uitstralingspijnen, spierpijn, of hoofdpijn. Welke therapie of behandeling je nodig hebt, blijkt uit de intake en het onderzoek. Behandeling kan op verschillende manieren, afhankelijk van de klachten en wat bij jou het beste past.
De gehele behandeling (intake, onderzoek, testen, behandeling, natesten, advies en/of oefeningen meegeven) is hierop gericht.

Fysieke klachten
Bij behandeling van fysieke klachten (bewegingsapparaat) worden verschillende behandelmethodes van manuele therapie (gewrichtsmobilisaties bijvoorbeeld), en onderzoek, behandelwijze, advisering en zelfhulpoefeningen uit (o.a.) de fysiotherapie ingezet.
Fascia release, behandeling van oppervlakkig en dieper gelegen bindweefsel alsook littekenbehandeling, leiden tot minder pijn en bewegingsbeperking of bijvoorbeeld vermindering van klachten als hoofdpijn of uitstralingsklachten.
Sportmassage en/of Triggerpoint Therapie helpt om spieren in rust en balans te brengen zodat je houding (statiek) ook beter in balans komt en problemen aan gewrichten worden verholpen en voorkomen (preventie).

Psychische / emotionele / energetische ondersteuning – bewustwordingsproces
Coaching, emotionele ondersteuning, of bewustwording is soms van belang, omdat fysieke klachten een emotionele, psychische oorzaak kunnen hebben.
Een energetisch consult (Reiki) kan helpen om te helen en bewust te worden op energetisch niveau.
Bewustwording van wat er bij jou afspeelt, waar je verandering en groei als persoon of in je leven wenst, is onderdeel van jouw gehele bewustwordings- en heelwordingsproces waarbij ik je graag ondersteun.

Voeding
Door middel van eenvoudige tips voor voeding (en leefstijl) kan ik je helpen je immuunsysteem te versterken.

De wijze van behandeling geldt zowel voor de consulten in mijn praktijk als op locatie bij bedrijven.

Adviezen / oefeningen / zelfbehandeling / preventie
Door zelf thuis de behandeling voort te zetten (door middel van oefeningen en de gegeven adviezen), kan je zelf meer controle en macht krijgen over het verloop van je klacht. Hiermee bevorder je jouw herstel zelf en voorkom je herhaling of een nieuwe klacht.

Workshops zelfbehandeling
In een workshop kan je leren hoe je je thuis ook zelf kunt behandelen. Er zijn verschillende workshops hiervoor met verschillende methodieken.
De workshops die gegeven worden door Praktijk Uit & Thuis vind je bij ‘workshops‘.
De workshops die gegeven worden in de praktijk door een gastdocent vind je bij ‘activiteiten‘.

Vragen, of afspraak maken?

Joyce Hogenbirk
Bel / WA : 06 104 909 31
Mail : info@praktijkuitenthuis.nl

 


Vergoeding Zorgverzekeraar

Met de aansluiting ‘Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut met Plato normering’ bij de BATC worden consulten bij Praktijk Uit & Thuis door zorgverzekeraars vergoed. De mate van vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend en wordt mede bepaald door wat je aanvullende verzekering is. Lees meer

Let op: workshops en andere activiteiten dan consulten komen niet voor vergoeding in aanmerking.

 

Triggerpoint

Een methode voor (zelf)behandeling van triggerpoints (verkrampingen in spieren), welke pijn, stijfheid en andere klachten als gevolg van triggerpoints kunnen verminderen.

Manuele technieken

Met manuele technieken als de Dorn methodiek, gewrichtsmobilisaties, fasciale technieken, litteken- behandeling, of Medical Taping, kan het lichaam weer beter in balans komen en kunnen klachten worden verminderd, opgeheven, of voorkomen.

Massages

Massages met olie: sportmassage, ontspanningsmassage, Breuβ massage. Massage zonder olie, door de kleding heen: Shiatsu stoelmassage (TouchPro).

Bewustwording

Stap uit de vicieuze cirkel van gewoontes, door je bewust te worden van je eigen gedrag en daarin te veranderen.

Spiegelen van je gedachtes, ideeën, normen en waarden kan heel verhelderend zijn!

Worden wie je werkelijk bent…

Workshops

Triggerpoint (TrP) Zelfbehandeling
“Wat is een TrP? Hoe behandel ik die zelf?”

Gelijkgestemden Nieuwe Wereld  Veranderingen in de wereld … en in jezelf. Gedachten uitwisselen aan de koffietafel.

Ontspanningsmassage voor twee
Leer gezellig met z’n tweeën een rug-, nek- en schoudermassage! Effectief om te geven, heerlijk om te ontvangen.

Contra-indicaties

Er kunnen redenen zijn waarom het beter is geen behandeling of massage te ondergaan.

Herken je een indicatie die bij jou van toepassing is? Meldt dit dan altijd bij je afspraak.

ervaringen cliënten
 • Bedankt!

  Judith de Pagter: “Ik wilde je op deze wijze heel hartelijk bedanken voor de snelle en adequate behandeling die je mij daags na mijn thuiskomst van de vakantie hebt willen en kunnen geven. Je was amper zelf terug van vakantie en stond al voor je relaties klaar. Geweldig!

  De klachten waren na je behandeling behoorlijk gereduceerd en daarmee kon ik de volgende dag in ieder geval weer aan de slag. Dat is voor een ondernemer heel wezenlijk! Ik zal niet nalaten je dienstverlening bij relaties uit mijn netwerk aan te bevelen.

  Belangrijkste kwaliteiten: fantastische resultaten, aangenaam, deskundig.”

 • Herboren!

  Joyce is heel goed in haar vak, vraagt op de juiste wijze naar de klachten en weet op haar manier ook de zwakke plekken exact te vinden. Ze weet op geniale wijze de klachten te behandelen en de pijn te verlichten. je voelt je herboren na de behandeling.

  Ik kan een ieder, die klachten heeft over rug, nek schouder en alle andere spieren, adviseren eens een behandeling bij Joyce te nemen. Binnen een paar behandelingen ben je van je klachten af.

  Ron, Amerongen

 • WOWWW! EEN AANRADER

  🙏💖. Alle aandacht voor jou, niet alleen voor je klacht waarmee je komt, niet alleen dat ene plek wat pijn doet, want…. alles is met elkaar verbonden en dat weet Joyce als geen ander! Spiertje hier, fascia daar, gewricht zus en weg is pijn🙏🤩. Bijzonder in deze tijd van behandelen, cashen en weer terugkomen voor behandeling. Bij Joyce Uitentuis gaat het heel anders! Ze neemt echt alle tijd voor je en heeft aandacht! voor je hele lijf en je hele zijn. 👌

  Mijn verhaal? Ik sta al jaren scheef, mijn beide bekken staan gedraaid. Elke behandelaar kon de pijn die daarmee te maken had wegkrijgen en mijn bekken goed zetten, maar het kwam helaas steeds weer terug. Ik ga de specialisten en behandelaars niet noemen, maar trust me…heel wat geld uitgegeven en overal geweest.

  Joyce heeft gekeken naar het hele plaatje en heeft ervoor gezorgd dat ik pijnvrij ben, mijn bekken recht blijft staan en ik gewoon kan bewegen. 😁🙏

 • Oprechte zorg, aandacht en professionaliteit

  Yvon: “Ik heb al jaren nekklachten (stijfheid en pijn) en sinds een paar maanden een dubbele hernia met uitstraling naar mijn linker been.

  Toen ik een afspraak met Joyce maakte dacht ik: “Hmmm … een afspraak op het industrieterrein? Nou, afwachten maar.” Dat beeld veranderde direct al bij binnenkomst. Wat een fijne sfeer. Rustgevend en in balans.

  Tijdens de behandeling voelde ik oprechte zorg, aandacht en professionaliteit. Wat een verademing als je deze praktijk vergelijkt met andere praktijken. Ik heb nu een paar behandelingen gehad en in tegenstelling tot eerdere behandelingen die ik elders heb gehad … de behandelingen van Joyce slaan aan. Ik heb bijna geen klachten meer.

  Kortom, ik ben heel blij dat ik de weg naar deze praktijk heb gevonden.”

 • Heel effectief!

  Marianne: “Super goede resultaten al na één nekmassage. Ik kwam met klachten als nekstijfheid en pijnlijke spieren in schouders en nek.
  Voor Joyce met de behandeling begint, bekijkt ze eerst goed waar het probleem zit en past daar haar behandeling op aan.
  Heel effectief!”