GESLAAGD voor de opleiding Sporttherapie!

MYOS: “De diversiteit aan praktische vaardigheden vullen ‘het gat’ tussen sportmasseur en fysiotherapeut ruimschoots op.”

Sporttherapie wordt toegepast in mijn praktijk voor a-specifieke klachten met bewegingsbeperking en pijn.
Deze zijn vaak ontstaan door overbelasting (fysiek e/o mentaal). Na bijvoorbeeld een valpartij. Of als je een kantoorbaan hebt, weinig beweegt, maar wel door de week of in het weekend flink gaat sporten of de tuin gaat omspitten.

De klachten hebben te maken met een disbalans tussen belasting en belastbaarheid. Tussen wat je vraagt van je (ongetrainde?) lichaam en waar het mee belast kan worden. Pijnklachten, bewegingsbeperkingen, stijfheid, houdingsproblematiek kunnen dan het gevolg zijn.
Of je de klachten nou hebt opgelopen in de sport, in je werk, of in het algemeen dagelijks leven.
Ik werk holistisch, dat wil zeggen dat ik aandacht heb voor lichaam en geest en sinds 2022 ook voor je voeding. Ik kijk niet alleen naar je klacht, maar ook naar wat erachter zit en mogelijk (mede) een oorzaak kan zijn.

Kortom, geen symptoombestrijding maar echte behandeling van klachten. Het is een mooie verdieping op alle therapeutische kennis en vaardigheden die ik de afgelopen 18 jaar al heb opgedaan.

Het consult kan bestaan uit behandeling van bindweefsel, fascia, spieren, driedimensionale gewrichts- en wervelkolommobilisaties in combinatie met therapeutische massage en eventueel triggerpointtherapie.
Doordat ik niet geboden ben aan regels van zorgverzekeraars omtrent behandelwijze, ben ik vrijer om je te geven wat jij nodig hebt. Het belangrijkste daarvoor is: tijd! Behandeling van klachten duren minimaal 60, maximaal 90 minuten (anamnese, onderzoek, behandeling, tips, adviezen, (thuis)oefeningen).

Lees verder op de website wat je kunt verwachten en bel me (0610490931) voor een afspraak als dat je aanspreekt!