Sport- en ontspanningsmassages

Massages

Massages
Een massage is er voor iedereen. Sporter of geen sporter, we bewegen allemaal en allemaal op z’n tijd de fysieke ontspanning nodig. Een massage is het basisonderhoud van je lichaam.
Elke vorm van massage ontspant lichaam en geest, verbetert de doorbloeding, wat zorgt voor vermindering van pijn en stijfheid en herstel van cellen en weefsel. Het zorgt dat je fitter en gezonder bent en blijft en kan meer aan!

Kijk hieronder voor meer informatie voor jouw beste keuze voor massage.  Géén erotische massages!

Verschil sport- en ontspanningsmassages
De intensiteit en het geheel van druk, richting, verschillende technieken en strijkingen, en het tempo maken het verschil tussen een sport- of een ontspanningsmassage.
Sportmassage wordt therapeutisch ingezet en maakt derhalve onderdeel uit van je behandelplan voor sporttherapie. Ontspanningsmassage is een aparte massage en geen onderdeel van je behandelplan waardoor het niet wordt vergoed door zorgverzekeraars.
Bespreek vooraf wat het doel is van je consult om verkeerde verwachtingen en teleurstelling te voorkomen.

Lyme en fibromyalgie
Door Lyme is de fascia (bindweefsellaag) stugger, meer verkleefd, wat pijn kan geven en bewegingsbeperking in het algemeen dagelijks leven. De klachten verschillen van persoon tot persoon, en het kan heel verschillend zijn wat je aankan. Mijn ervaring met meerdere Lyme patiënten is dat sport- of ontspanningsmassage (afhankelijk van welke intensiteit bij je past) veel voor je kan betekenen in je herstel en klachten kan verminderen.

Redenen om niet te masseren
Kijk even bij contra-indicaties of er wat bij jou van toepassing is, en geef dat dan ook aan bij je afspraak.

Testimonials
Ervaringen van andere lezen? Kijk dan ook bij testimonials.

Ontspanningsmassage

NIEUW!

Ben je toe aan ontspanning, even een moment voor jou? Eventjes weg van de drukte van je werk, gezin of een volle agenda? De balans in jezelf terugvinden kan, met een heerlijke ontspanningsmassage!

Een rustige zachte massage, met lange zachte strijkingen, heerlijke warme massageolie, in een relaxte omgeving met een zacht muziekje op de achtergrond … dat is de setting voor even tijd en aandacht voor jezelf.

Er wordt gebruik gemaakt van de professionele, 100% natuurzuivere YLANG YLANG massageolie van Volatile, verrijkt met essentiële oliën en de geur van lavendel. Als je allergisch bent voor massageolie kan er ook een neutrale olie gebruikt worden.

Ontspanningsmassage maakt je bewust van je lichaam; de spanning, én de ontspanning. Het bevordert de doorbloeding, waardoor herstel begint. Beginnende klachten of blessures signaleer je eerder, sneller, waardoor erger wordt voorkomen. Hierdoor heeft ontspanningsmassage ook een grote preventieve werking.

Interesse? Wil je meer weten?
Bel of app me dan op 06 104 909 31.

Erotische massages worden niet gegeven!

Sportmassage

Sportmassage is er voor sporters en niet-sporters! Bewegen doen we tenslotte allemaal, allemaal op onze eigen manier. Hierbij lopen we allemaal de kans op blessures en overbelasting. Daarom is sportmassage goed voor iedereen. Bij de behandeling van je klachten is het zeker een onderdeel van je behandelplan.

De massagetechnieken bij sportmassage zijn intensiever dan bij een wellness of ontspanningsmassage; het gaat allemaal wat dieper in het weefsel. Sportmassage is naast wat elke massage doet – verbetering van doorbloeding, bevorderen van (zelf)herstel van cellen en weefsel – gericht op het soepel en los maken van spieren, fascia, bindweefsel, pezen, ligamenten.
Het maakt je meer bewust van je lichaam; de spanning, en de ontspanning. Ook beginnende klachten of blessures signaleer je sneller, waardoor er eerder en sneller sporttherapie kan worden ingezet. Hierdoor heeft sportmassage ook een grote preventieve werking.

Met sportmassage vindt herstel sneller plaats en zal je ook beduidend minder spierpijn ervaren na je sport.
Erotische massages worden niet gegeven.

Massageolie
Er wordt gebruik gemaakt van de professionele, 100% natuurzuivere YLANGYLANG massageolie van Volatile, verrijkt met essentiële oliën. Als je allergisch bent voor massageolie kan er ook een neutrale olie gebruikt worden.
Kijk even bij ‘contra-indicaties’ of er een reden is om geen massage te mogen ontvangen? Bespreek dat dan even bij de intake voor mogelijkheden.

Sportmassage:

  • verbetert de doorbloeding,
  • bevordert (sneller) herstel,
  • ontspant je spieren,
  • voorkomt spierpijn,
  • vermindert spierpijn,
  • vermindert de kans op blessures,
  • maakt je lichaamsbewust,
  • brengt je beter en sneller in balans zowel fysiek als mentaal,
  • werkt preventief,
  • houd je gezond.

Shiatsu stoelmassage

Shiatsu stoelmassage (TouchPro) is een zachte drukpuntmassage (ook wel acupressuur genoemd) door de kleding heen. Zoals elke massage, verbetert ook bij deze Shiatsu massage de doorbloeding. Voeding- en herstelstoffen komen waar het nodig is.

Ontspan, laat je spanning los en wordt je weer meer bewust van je lijf. Bewust uit je hoofd … naar je lijf. Van spanning naar ontspanning. Het is een korte, verfrissende ontspanning die nog lang doorwerkt! Een echter oppepper! Na de massage ben je meer in balans zowel fysiek als mentaal, en heb je meer energie!

Het is van een oorsprong een 3000 jaar oude Chinese drukpuntmassage voor het hele lichaam. Hiervan is een korte massage van 15 minuten gemaakt die over de kleding heen wordt gegeven op hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen.

Particuliere stoelmassage aan huis!

“Wat een verwennerij vanmiddag voor het hele gezin! Allemaal heerlijk gemasseerd door Joyce van Praktijk Uit &Thuis. Goed idee.” Heerlijke ontspanning in je eigen woonkamer met deze massage aan huis! Voor jong … en ‘oud’ !

Mogelijkheden met stoelmassages op bedrijfslocatie

Misschien heb jij een leuk event, feestje, verjaardag, jubileum, thuis of op het werk, waar dit goed bij zou passen? Een leuk (stoelmassage)feestje met je buren, familie, vrienden misschien …?

20 minuten sessiesBedrijfsstoelmassage
De massagestoel is mobiel en daardoor geschikt om in te zetten in de praktijk, maar ook op locatie; bij je bedrijf. Stoelmassage bij bedrijven wordt vaak regulier ingezet in het kader van Arbo, Gezondheid,  Preventie en Vitaliteit.
Stoelmassage kan ook incidenteel worden ingezet bij speciale gelegenheden, feestjes, openingen van een pand. Bedenk het maar.
Om te weten of het ook bij jouw bedrijf past, kunnen we een proefsessie voor drie personen afspreken. Deze is gratis wanneer we besloten hebben dat we met stoelmassage samen verder gaan.De massagestoel is mobiel en daardoor zeer geschikt om in te zetten in mijn praktijk, maar ook op locatie; bij je bedrijf. Stoelmassage bij bedrijven wordt vaak regulier ingezet in het kader van Arbo, Gezondheid,  Preventie en Vitaliteit.
Stoelmassage kan ook incidenteel worden ingezet bij speciale gelegenheden, feestjes, openingen van een pand. Bedenk het maar.
Om te weten of het ook bij jouw bedrijf past, kunnen we een proefsessie voor drie personen afspreken. Deze is gratis wanneer we besloten hebben dat we met stoelmassage samen verder gaan.

Wil je samen kijken naar wensen en mogelijkheden? Privé of zakelijk?
Neem dan contact op via 06 104 909 31 of info@praktijkuitenthuis.nl.

Combinatie van massages ~ "Liefde voor het vak"

"Ik ben zelf sportmasseur, dus wanneer ik zelf gemasseerd word, ben ik nogal kritisch. Ik heb van Joyce een combinatie-massage ontvangen en wat mij vooral opviel, is dat ze een technisch een zeer goede massage geeft, maar vooral ook met gevoel masseert.
Ik had echt een totaal gevoel van ontspanning.

Dit is iemand met liefde voor het vak!"     Amanda, Zeewolde

Sportmassage ~ "Een goed gevoel!"

Ik ervaar Joyce als een prettig, open persoon, prettig in het contact. Haar massages heb ik als bijzonder positief ervaren.Het geeft me een goed gevoel na elke sportmassage.

De behandelruimte van de praktijk is comfortabel, met een rustgevende sfeer en goede kleurstelling. Ook de achtergrondmuziek ervaar ik als goed, rustgevend. De praktijk is goed toegankelijk.      Piet, Putten

Thaise yogamassage ~ "Onverwacht prettig en ontspannend!"

"De massage vond ik onverwacht prettig en ontspannend!
(... als sportmasseur ben je toch tikje ironisch over massage met kleren aan hé ...) !"  Amanda, Zeewolde

Thaise Yogamassage ~ "Er viel een last van mijn schouders af!"

Jeroen komt binnen in de praktijk voor zijn reguliere ontspanningsmassage. Ik zie dat hij wat in elkaar gedoken loopt en hij komt moe over. Bij de korte intake zegt hij: "Ik heb een zwaar gevoel in mijn lijf, voel me moe, alsof er een zware last op mijn schouders ligt". Ik stel voor dit keer geen ontspanningsmassage met olie te doen, maar de Thaise Yogamassage, omdat ik vermoed dat hij daarna meer energie zal hebben en zich veel beter zal voelen.

Jeroen staat er open voor en gaat ontspannen en een beetje onwennig op de mat liggen. Al snel tijdens de massage voel ik dat de rust en ontspanning in zijn lichaam verder intreedt en zie ik dat hij zijn ogen sluit. Als hij na de massage opstaat, zie ik meteen dat hij meer rechtop staat, met zijn schouders recht, helderder uit zijn ogen kijkt en meer energie uitstraalt.
Ik heb ook het gevoel dat hij weer meer in zijn kracht staat.

"Het voelt weer zoals het 'normaal' zou kunnen voelen! De zware last op mijn schouders voelt nu een stuk minder. Met name mijn bovenrug voelt ook losser. Het voelt goed. Ik heb meer energie, ... het is een echte opkikker", zegt hij blij.

Kijk, blije mensen, daar wordt ik nou ook blij van!