Na 15 jaar weer een voetbalwedstrijd zonder klachten!

Cliënt (44 jaar) komt vier jaar geleden in mijn praktijk met lage rugklachten en een beenlengteverschil sinds hij 15 jaar geleden een meniscus operatie heeft ondergaan. Hij wil zo graag weer zonder klachten kunnen klussen aan zijn boot, bootcamps doen en voetballen. Lees hier zijn grote verandering met vijf behandelingen in mijn praktijk binnen drie maanden.

Sinds de operatie aan zijn rechter knie ondervindt hij klachten aan zijn onderrug. Na onderzoeken in het ziekenhuis (MRI en röntgen foto´s) ontving hij van het ziekenhuis pijnstillers voor zijn onderrug welke hij niet wilde gebruiken omdat hij besefte dat daarmee een belangrijke prikkel juist werd onderdrukt. Tevens heeft hij na de operatie een behoorlijk beenlengteverschil rechts (2 cm) waarvoor hij orthopedisch schoeisel moest laten aanmeten.
Na meerdere behandelingen kon de fysiotherapeut hem niet verder helpen.

Zijn eerste behandeling bij mij veranderde meteen veel in zijn houding en mobiliteit (stand wervelkolom en heupen, mobiliteit rechter knie). Zijn beenlengte verschil was met 50% afgenomen van 2 naar 1 cm. Hij deed zijn orthopedische schoenen aan de kant en kon over op een hakverhoging in zijn rechter sportschoen van 1 cm . Zo blij als hij was dat hij ‘die dingen’ uit kon doen.

Er kwam steeds meer rust en balans in het lichaam. Hij kreeg thuisoefeningen mee om zijn behandeling thuis te ondersteunen. Ook was er aandacht voor de ergonomie op zijn werkplek.

We zijn (slechts) vijf behandelingen en drie maanden verder en de vooruitgang zit er volop in. Het beenlengteverschil is nu nihil en hij zegt zelf: “ik loop veel soepeler”. Zelfs de trainster van  bootcamp valt op dat hij gemakkelijker beweegt. Hij is als een kind zo blij, heeft nieuwe leuke schoenen gekocht, gebruikt geen verhoging meer, en in de zomer loopt hij wekenlang zonder problemen op blote voeten en slippers. De door mij geadviseerde zooltjes van de podoloog geven bij lopen en staan nog wat extra ontspanning in de onderrug, een gevoel van zekerheid en steun, mobiliteit bij de afwikkeling en een betere stand van zijn voeten.

De links-rechts verschillen in zijn houding en bij bewegen, blijven door de jaren heen consequent dezelfde, maar zijn minimaal en bij elke behandeling weer in balans te brengen.

Hij heeft geen klachten meer en wil dat graag zo houden. Hij blijft daarom trouw de laatste vier jaar preventief elke twee maanden terugkomen voor behandeling in de praktijk en wordt steeds laconieker met de thuis oefeningen 😉 Het vertrouwen in zijn lichaam is helemaal terug.

Gisteren was hij er weer, super blij.

“Voetbal training maar ook een wedstrijd spelen gaat al lange tijd weer boven verwachting. Dat had ik vijf jaar geleden niet gedacht. Vorige week durfde ik mijn eerste officiële voetbalwedstrijd weer te spelen sinds 15 jaar … zonder klachten!”

Hoe mooi is dat!