Massages

Verschillende massages
Er zijn verschillende massages en in mijn praktijk is sportmassage met olie de meeste bekende en het meest gebruikte. Sportmassage is in mijn praktijk geen wellness massage en wordt met name ingezet als onderdeel van je behandelplan.

Therapeutische sportmassage
Sportmassage is er voor iedereen! Sporter of geen sporter, we bewegen allemaal en maken allemaal afvalstoffen aan en creëren spierspanning. Een sportmassage is het basisonderhoud van je lichaam.

Sportmassage ontspant het spierweefsel, verbetert de doorbloeding en voert de afvalstoffen af. Daar waar geen afvalstoffen zijn, kunnen voedingsstoffen komen. De voedingsstoffen herstellen je lichaam en zorgen dat je fitter bent en blijft! De massage werkt pijn verlagend doordat de afvalstoffen die vaak de oorzaak kunnen zijn van de pijn, effectief worden afgevoerd.
Sportmassage is het geheel van druk en verschillende technieken in strijkingen. De intensiteit van druk, richting en tempo maken het verschil tussen een sport- of een ontspanningsmassage. Sportmassage is geen wellness massage.

Sportmassage maakt onderdeel uit van je behandelplan. Het zorgt ervoor dat je beter in balans bent, je minder moe voelt, en je daardoor lichamelijk en mentaal meer aan kan. Het is een weldaad voor je gezondheid, fysiek en mentaal. Het is daardoor ook een therapeutische manier om je gezondheid op peil te brengen en te houden.

Kijk in de tabjes hieronder naar nog meer massages met of zonder olie.

Een sportmassage welke geen onderdeel uitmaakt van je behandelplan wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Lyme en fibromyalgie
Heb je de ziekte van Lyme of fibromyalgie? Dan kan sportmassage heel veel voor je betekenen. Door Lyme is de fascia (bindweefsellaag) stugger, meer verkleefd, wat pijn kan geven en bewegingsbeperking. Mijn ervaring met meerdere Lyme patiënten is dat deze massage klachten verminderd.

Mijn ervaring bij Lyme en fibromyalgie is, dat het heel verschillend kan zijn wat je aan kan. Niet alleen van persoon tot persoon, maar ook van dag tot dag. Samen met jou kijk ik elke keer opnieuw naar wat je aan kunt en wat je kan helpen in je herstel.

Combinatie met therapie
Sportmassage is te combineren met therapie in de praktijk. Bespreek vooraf wat het doel is van je consult om te krijgen wat bij jou past en jij nodig hebt.

Redenen om niet te masseren
Kijk even bij contra-indicaties of er wat bij jou van toepassing is, en geef dat dan ook aan bij je afspraak.

Testimonials
Ervaringen van andere lezen? Kijk dan ook bij testimonials.

Sportmassage

Sportmassage is er voor sporters en niet-sporters! Bewegen doen we tenslotte allemaal, allemaal op onze eigen manier. Hierbij lopen we allemaal de kans op blessures en overbelasting Daarom is sportmassage (ook in combinatie / als therapie en preventief) goed voor iedereen.

De massagetechnieken bij sportmassage zijn intensiever dan bij een wellness massage; het gaat allemaal wat dieper in het weefsel. Sportmassage is naast wat elke massage doet – verbetering van doorbloeding en afvoer afvalstoffen – gericht op het soepel en los maken van spieren, fascia, bindweefsel, pezen, ligamenten.

Met sportmassage vindt herstel sneller plaats en zal je ook beduidend minder spierpijn ervaren.

Sportmassage:

 • bevordert (sneller) herstel,
 • ontspant je spieren,
 • voorkomt spierpijn,
 • vermindert spierpijn,
 • vermindert de kans op blessures,
 • maakt je lichaamsbewust,
 • brengt je beter en sneller in balans zowel fysiek als mentaal,
 • werkt preventief,
 • houd je gezond.

De sportmassages kunnen variëren van een deelmassage van bijvoorbeeld nek en schouder (30 minuten) tot een gehele massage (maximaal 90 minuten). Er wordt gebruik gemaakt van de professionele, 100% natuurzuivere YLANGYLANG massageolie van Volatile, verrijkt met essentiële oliën. Als je allergisch bent voor massageolie kan er ook een neutrale olie gebruikt worden.
Kijk even bij ‘contra-indicaties’ of er een reden is om geen massage te mogen ontvangen? Bespreek dat dan even bij de intake voor mogelijkheden.

Sportmassages kunnen gecombineerd worden met therapie. Het is maar net wat jij nodig hebt? Met een regelmatige sportmassage ben je beter in balans (lichaam en geest) en kan je alles veel beter aan!

Sportmassage maakt je bewust van je lichaam. De spanning, en de ontspanning. Maar ook beginnende klachten of blessures signaleer je sneller, waardoor er eerder en sneller therapie kan worden ingezet. Hierdoor heeft sportmassage ook een grote preventieve werking.

Breuβ massage

BREUSSBij de Breuβ massage gaat men ervan uit, dat er geen verbruikte, versleten tussenwervelschijven zijn, alleen maar ‘gedegenereerde’ schijven, waarvan de cellen gestimuleerd kunnen worden en kunnen regenereren.

De tussenwervelschijf van de wervelkolom is het kraakbeen tussen de wervels, dat zorgt dat zenuwen beschermd worden en wervels elkaar niet raken. Net als bij een spons wordt bij druk het vocht uit de tussenwervelschijf gedrukt waardoor deze uitdroogt en dun wordt.

Door ruimte te creëren met de Breuβ massage en de druk van de tussenwervelschijf af te halen, kan deze weer vocht opnemen uit omliggend weefsel en herstellen.

Breuβ massage :

 • creëert rust en ruimte langs wervelkolom en tussenwervelschijven
 • stimuleert cellen en regeneratie tussenwervelschijven (spons effect)
 • bevordert opname bloed, vocht, en voedingsstoffen uit de omliggende weefsels
 • de ingemasseerde Johannesolie wordt door tussenwervelschijven opgenomen
 • opname Johannesolie bevordert uitzetten tussenwervelschijven
 • tussenwervelschijven worden zachter en elastisch
 • dit leidt tot herstel van de tussenwervelschijven (regeneratie)

 

Wanneer Breuβ massage?

 • als behandeling bij Ischias, hernia, tussenwervelklachten, spit,
 • als behandeling bij andere pijnen en osteoporose, waarbij behandeling zachtjes wordt uitgevoerd,
 • geeft ontspanning van de lange rugspier,
 • is zeer effectief omdat de massage slechts 20 minuten duurt,
 • kan herhaald worden zo vaak je wilt,
 • héérlijk als ontspanningsmassage!,
 • én … goed te combineren met andere sport- en ontspanningsmassages

 

De Breuβ massage kan zowel voor als na de Dorn Methode worden toegepast.
Johannesolie ondersteunt de huidfunctie op een natuurlijke wijze en heeft een krachtige werking op het gehele organisme. De bloemen van het St. Janskruid werken verzachtend en kalmerend.
Johannesolie kan echter niet gebruikt worden bij vrouwen die zwanger zijn, omdat het de weeën zou kunnen opwekken.
Geef het dus van tevoren aan als je zwanger bent, dan wordt een andere olie gebruikt.
Niet in de zon of onder de zonnebank na massage met Johannesolie; de resten olie kunnen brandwonden veroorzaken op de huid.

Door het langzame tempo en de herhaaldelijke strijkingen langs de wervelkolom, is deze massage van 20 minuten ook heerlijk als ontspanningsmassage en kan gecombineerd worden met alle andere massages en behandelingen.

Shiatsu stoelmassage in de praktijk

Massagestoel

Shiatsu stoelmassage (TouchPro) is een zachte drukpuntmassage (ook wel acupressuur genoemd) door de kleding heen.

Het is van een oorsprong een 3000 jaar oude Chinese drukpuntmassage voor het hele lichaam. Hiervan is een korte massage van 15 minuten gemaakt die wordt gegeven op hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen. Laat je spanning los en wordt je weer meer bewust van je lijf. Uit je hoofd … naar je lijf. Van spanning naar ontspanning.

Het is bedoeld voor een snelle, verfrissende ontspanning die nog lang doorwerkt! Na de massage ben je beter in balans zowel fysiek als mentaal, en heb je meer energie!

Of stoelmassage bij events, in een winkel …?

Zoals hier bij het Lemster Dickens Festijn in december 2018.

 

 

 

 

Of bij je thuis in je eigen woonkamer!

e-1

 

“Wat een verwennerij vanmiddag voor het hele gezin!!
Allemaal heerlijk gemasseerd door Joyce van Praktijk Uit &Thuis. Goed idee.”

Heerlijke ontspanning in je eigen woonkamer met deze massage aan huis!
Voor jong 🙂 … en ‘oud’.

Wensen en mogelijkheden

Misschien heb jij een leuk event, feestje, verjaardag, jubileum, thuis of op het werk, waar dit goed bij zou passen?
Maak er maar een leuk feestje van met je buren, familie, vrienden …? 🙂

Bij bedrijven kan ook, in het kader van Arbo, Gezondheid en Preventie.
Om te weten of het ook bij jouw bedrijf past, kunnen we een proefsessie voor drie personen afspreken. Deze is gratis is wanneer we besloten hebben dat we in de toekomst meer voor elkaar gaan betekenen.

Wil je samen kijken naar wensen en mogelijkheden? Privé of zakelijk?
Ik ben bereikbaar op (06) 104 909 31 of info@praktijkuitenthuis.nl .

Massage in je rolstoel

MassagesNieuw in de praktijk: massage van je nek en schouders in je rolstoel!

De praktijk is goed rolstoel toegankelijk. In de praktijkruimte wordt op een tafel of behandeltafel een speciale in hoogte verstelbare hoofd- en borststeun geplaatst.

Deze wordt helemaal op jou ingesteld, zodat je ontspannen kunt zitten. Schuif maar aan voor een heerlijk ontspannende massage!

Thaise Yogamassage

THAISE YOGAmassageThaise Yogamassage is een vorm van lichaamswerk die al meer dan 2500 jaar in Thailand wordt toegepast.
Het is een combinatie van Chinese Acupressuur en Indiase Yoga, wat de massagevorm uniek maakt.

De massage wordt in zijlig gegeven op een zachte ondergrond, en door de kleding heen. Eerst wordt één zijde gemasseerd en vervolgens de andere zijde.

Thaise Yogamassage maakt je:

 • spieren soepeler,
 • botten en gewrichten sterker,
 • zenuwbanen cq. energiebanen worden geactiveerd (energiedoorstroming),
 • immuunsysteem (natuurlijke afweermechanisme / weerstand) wordt geactiveerd,
 • immuunsysteem wordt beter in balans gebracht.

 

Thaise Yogamassage vermindert klachten als gevolg van stress en/of verminderde lichaamsbeweging en lichaamsbewustzijn. De combinatie van yoga, acupressuur en vloeiende en ritmische strekkingen werkt op alles door (meridianen, spieren, specifieke drukpunten, zenuwbanen, skelet, gewrichten).
Door deze combinatie wordt de Thaise Yogamassage fysiek, mentaal en energetisch als een ware weldaad ervaren. Lichamelijk en mentaal voel je je hierna herboren: vitaal, in je kracht en tegelijkertijd in een diepe, meditatieve ontspanning. Het houdt je langer jong en vitaal.

Erotische of naaktmassages worden niet gegeven.
ervaringen cliënten
 • Combinatie van massages ~ “Liefde voor het vak”

  “Ik ben zelf sportmasseur, dus wanneer ik zelf gemasseerd word, ben ik nogal kritisch. Ik heb van Joyce een combinatie-massage ontvangen en wat mij vooral opviel, is dat ze een technisch een zeer goede massage geeft, maar vooral ook met gevoel masseert.
  Ik had echt een totaal gevoel van ontspanning.

  Dit is iemand met liefde voor het vak!”     Amanda, Zeewolde

 • Sportmassage ~ “Een goed gevoel!”

  Ik ervaar Joyce als een prettig, open persoon, prettig in het contact. Haar massages heb ik als bijzonder positief ervaren.Het geeft me een goed gevoel na elke sportmassage.

  De behandelruimte van de praktijk is comfortabel, met een rustgevende sfeer en goede kleurstelling. Ook de achtergrondmuziek ervaar ik als goed, rustgevend. De praktijk is goed toegankelijk.      Piet, Putten

 • Thaise yogamassage ~ “Onverwacht prettig en ontspannend!”

  “De massage vond ik onverwacht prettig en ontspannend!
  (… als sportmasseur ben je toch tikje ironisch over massage met kleren aan hé …) !”  Amanda, Zeewolde

 • Thaise Yogamassage ~ “Er viel een last van mijn schouders af!”

  Jeroen komt binnen in de praktijk voor zijn reguliere ontspanningsmassage. Ik zie dat hij wat in elkaar gedoken loopt en hij komt moe over. Bij de korte intake zegt hij: “Ik heb een zwaar gevoel in mijn lijf, voel me moe, alsof er een zware last op mijn schouders ligt”. Ik stel voor dit keer geen ontspanningsmassage met olie te doen, maar de Thaise Yogamassage, omdat ik vermoed dat hij daarna meer energie zal hebben en zich veel beter zal voelen.

  Jeroen staat er open voor en gaat ontspannen en een beetje onwennig op de mat liggen. Al snel tijdens de massage voel ik dat de rust en ontspanning in zijn lichaam verder intreedt en zie ik dat hij zijn ogen sluit. Als hij na de massage opstaat, zie ik meteen dat hij meer rechtop staat, met zijn schouders recht, helderder uit zijn ogen kijkt en meer energie uitstraalt.
  Ik heb ook het gevoel dat hij weer meer in zijn kracht staat.

  “Het voelt weer zoals het ‘normaal’ zou kunnen voelen! De zware last op mijn schouders voelt nu een stuk minder. Met name mijn bovenrug voelt ook losser. Het voelt goed. Ik heb meer energie, … het is een echte opkikker”, zegt hij blij.

  Kijk, blije mensen, daar wordt ik nou ook blij van!