Massages

Massages

Therapeutische sportmassage
Sportmassage is er voor iedereen. Sporter of geen sporter, we bewegen allemaal. Een sportmassage is het basisonderhoud van je lichaam.

Sportmassage ontspant het spierweefsel, verbetert de doorbloeding, en zorgt voor herstel van cellen en weefsel. Het zorgt dat je fitter en gezonder bent en blijft en kan meer aan! De massage vermindert pijn en stijfheid, door de verbetering in doorbloeding doorbloeding waardoor voeding- en herstelstoffen beter komen waar ze moeten zijn en hun werk kunnen doen.

Sportmassage is het geheel van druk en verschillende technieken in strijkingen. De intensiteit van druk, richting en tempo maken het verschil tussen een sport- of een ontspanningsmassage. Sportmassage is geen wellness massage, en er worden ook geen erotische massages gegeven. Sportmassage wordt therapeutisch ingezet en maakt derhalve onderdeel uit van je behandelplan voor sporttherapie.

Een sportmassage welke geen onderdeel uitmaakt van je behandelplan wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Lyme en fibromyalgie
Heb je de ziekte van Lyme of fibromyalgie? Mijn ervaring bij Lyme en fibromyalgie is, dat de klachten verschillen van persoon tot persoon, en dat het heel verschillend kan zijn wat je aan kan. Dan kan sportmassage veel voor je betekenen in je herstel. Door Lyme is de fascia (bindweefsellaag) stugger, meer verkleefd, wat pijn kan geven en bewegingsbeperking. Mijn ervaring met meerdere Lyme patiënten is dat deze massage klachten verminderd.

Combinatie met therapie
Sportmassage wordt ingezet in combinatie met sporttherapie. Bespreek vooraf wat het doel is van je consult om te krijgen wat bij jou past en wat jij nodig hebt.

Redenen om niet te masseren
Kijk even bij contra-indicaties of er wat bij jou van toepassing is, en geef dat dan ook aan bij je afspraak.

Testimonials
Ervaringen van andere lezen? Kijk dan ook bij testimonials.

Sportmassage

Sportmassage is er voor sporters en niet-sporters! Bewegen doen we tenslotte allemaal, allemaal op onze eigen manier. Hierbij lopen we allemaal de kans op blessures en overbelasting. Daarom is sportmassage goed voor iedereen. Bij klachten is het zeker een onderdeel van je behandelplan.

De massagetechnieken bij sportmassage zijn intensiever dan bij een wellness massage; het gaat allemaal wat dieper in het weefsel. Sportmassage is naast wat elke massage doet – verbetering van doorbloeding, bevorderen van (zelf)herstel van cellen en weefsel – gericht op het soepel en los maken van spieren, fascia, bindweefsel, pezen, ligamenten.
Het maakt je meer bewust van je lichaam; de spanning, en de ontspanning. Ook beginnende klachten of blessures signaleer je sneller, waardoor er eerder en sneller sporttherapie kan worden ingezet. Hierdoor heeft sportmassage ook een grote preventieve werking.

Met sportmassage vindt herstel sneller plaats en zal je ook beduidend minder spierpijn ervaren na je sport. De duur van de sportmassage kan variëren van een deelmassage van bijvoorbeeld nek en schouder (30 minuten) tot een gehele massage (maximaal 90 minuten).
Erotische massages worden niet gegeven.

Massageolie
Er wordt gebruik gemaakt van de professionele, 100% natuurzuivere YLANGYLANG massageolie van Volatile, verrijkt met essentiële oliën. Als je allergisch bent voor massageolie kan er ook een neutrale olie gebruikt worden.
Kijk even bij ‘contra-indicaties’ of er een reden is om geen massage te mogen ontvangen? Bespreek dat dan even bij de intake voor mogelijkheden.

Sportmassage:

 • verbetert de doorbloeding,
 • bevordert (sneller) herstel,
 • ontspant je spieren,
 • voorkomt spierpijn,
 • vermindert spierpijn,
 • vermindert de kans op blessures,
 • maakt je lichaamsbewust,
 • brengt je beter en sneller in balans zowel fysiek als mentaal,
 • werkt preventief,
 • houd je gezond.

Breuβ massage

BREUSSBij de Breuβ massage gaat men ervan uit, dat er geen verbruikte, versleten tussenwervelschijven zijn, alleen maar ‘gedegenereerde’ schijven, waarvan de cellen gestimuleerd kunnen worden en kunnen regenereren.

De tussenwervelschijf van de wervelkolom is het kraakbeen tussen de wervels, dat zorgt dat zenuwen beschermd worden en wervels elkaar niet raken. Net als bij een spons wordt bij druk het vocht uit de tussenwervelschijf gedrukt waardoor deze uitdroogt en dun wordt.

Door ruimte te creëren met de Breuβ massage en de druk van de tussenwervelschijf af te halen, kan deze weer vocht opnemen uit omliggend weefsel en herstellen. De Breuβ massage kan zowel voor als na de Dorn Methode worden toegepast. Door het langzame tempo en de herhaaldelijke strijkingen langs de wervelkolom, is deze massage van 20 minuten ook heerlijk als ontspanningsmassage en kan gecombineerd worden met andere behandelingen.

Johannesolie
Johannesolie ondersteunt de huidfunctie op een natuurlijke wijze en heeft een krachtige werking op het gehele organisme. De bloemen van het St. Janskruid werken verzachtend en kalmerend.

Geen Johannesolie
Johannesolie kan echter niet gebruikt worden bij vrouwen die zwanger zijn, omdat het de weeën zou kunnen opwekken. Geef het dus van tevoren aan als je zwanger bent, dan wordt een andere olie gebruikt.

Niet in de zon met Johannesolie
Niet in de zon of onder de zonnebank na massage met Johannesolie; de resten olie kunnen brandwonden veroorzaken op de huid.

Breuβ massage :

 • creëert rust en ruimte langs wervelkolom en tussenwervelschijven;
 • stimuleert cellen en regeneratie tussenwervelschijven (spons effect);
 • bevordert opname bloed, vocht, en voedingsstoffen uit de omliggende weefsels;
 • de Johannesolie wordt door tussenwervelschijven opgenomen;
 • opname Johannesolie bevordert uitzetten tussenwervelschijven;
 • tussenwervelschijven worden zachter en elastisch;
 • dit leidt tot herstel van de tussenwervelschijven (regeneratie).

Wanneer Breuβ massage?

 • als behandeling bij Ischias, hernia, tussenwervelklachten, spit;
 • als behandeling bij andere pijnen en osteoporose, waarbij behandeling zachtjes wordt uitgevoerd;
 • geeft ontspanning van de lange rugspier;
 • is zeer effectief omdat de massage slechts 20 minuten duurt;
 • kan herhaald worden zo vaak je wilt;
 • héérlijk als ontspanningsmassage!
 • én … goed te combineren met sportmassage.

Shiatsu stoelmassage in de praktijk

Massagestoel

Shiatsu stoelmassage (TouchPro) is een zachte drukpuntmassage (ook wel acupressuur genoemd) door de kleding heen.

Het is van een oorsprong een 3000 jaar oude Chinese drukpuntmassage voor het hele lichaam. Hiervan is een korte massage van 15 minuten gemaakt die wordt gegeven op hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen. Laat je spanning los en wordt je weer meer bewust van je lijf. Uit je hoofd … naar je lijf. Van spanning naar ontspanning.

Het is bedoeld voor een snelle, verfrissende ontspanning die nog lang doorwerkt! Na de massage ben je beter in balans zowel fysiek als mentaal, en heb je meer energie!

Bedrijfsstoelmassage
De massagestoel is mobiel en daardoor geschikt om in te zetten in de praktijk, maar ook op locatie; bij je bedrijf. Stoelmassage bij bedrijven wordt vaak regulier ingezet in het kader van Arbo, Gezondheid,  Preventie en Vitaliteit.
Stoelmassage kan ook incidenteel worden ingezet bij speciale gelegenheden, feestjes, openingen van een pand. Bedenk het maar.

Om te weten of het ook bij jouw bedrijf past, kunnen we een proefsessie voor drie personen afspreken. Deze is gratis wanneer we besloten hebben dat we met stoelmassage samen verder gaan.

Particuliere stoelmassage

e-1“Wat een verwennerij vanmiddag voor het hele gezin! Allemaal heerlijk gemasseerd door Joyce van Praktijk Uit &Thuis. Goed idee.”

Heerlijke ontspanning in je eigen woonkamer met deze massage aan huis! Voor jong … en ‘oud’ !

 

Wensen en mogelijkheden met stoelmassages op locatie

Misschien heb jij een leuk event, feestje, verjaardag, jubileum, thuis of op het werk, waar dit goed bij zou passen?
Een leuk (stoelmassage)feestje met je buren, familie, vrienden misschien …?

Wil je samen kijken naar wensen en mogelijkheden? Privé of zakelijk?
Neem dan contact op via 06 104 909 31 of info@praktijkuitenthuis.nl.

 

 

Combinatie van massages ~ "Liefde voor het vak"

"Ik ben zelf sportmasseur, dus wanneer ik zelf gemasseerd word, ben ik nogal kritisch. Ik heb van Joyce een combinatie-massage ontvangen en wat mij vooral opviel, is dat ze een technisch een zeer goede massage geeft, maar vooral ook met gevoel masseert.
Ik had echt een totaal gevoel van ontspanning.

Dit is iemand met liefde voor het vak!"     Amanda, Zeewolde

Sportmassage ~ "Een goed gevoel!"

Ik ervaar Joyce als een prettig, open persoon, prettig in het contact. Haar massages heb ik als bijzonder positief ervaren.Het geeft me een goed gevoel na elke sportmassage.

De behandelruimte van de praktijk is comfortabel, met een rustgevende sfeer en goede kleurstelling. Ook de achtergrondmuziek ervaar ik als goed, rustgevend. De praktijk is goed toegankelijk.      Piet, Putten

Thaise yogamassage ~ "Onverwacht prettig en ontspannend!"

"De massage vond ik onverwacht prettig en ontspannend!
(... als sportmasseur ben je toch tikje ironisch over massage met kleren aan hé ...) !"  Amanda, Zeewolde

Thaise Yogamassage ~ "Er viel een last van mijn schouders af!"

Jeroen komt binnen in de praktijk voor zijn reguliere ontspanningsmassage. Ik zie dat hij wat in elkaar gedoken loopt en hij komt moe over. Bij de korte intake zegt hij: "Ik heb een zwaar gevoel in mijn lijf, voel me moe, alsof er een zware last op mijn schouders ligt". Ik stel voor dit keer geen ontspanningsmassage met olie te doen, maar de Thaise Yogamassage, omdat ik vermoed dat hij daarna meer energie zal hebben en zich veel beter zal voelen.

Jeroen staat er open voor en gaat ontspannen en een beetje onwennig op de mat liggen. Al snel tijdens de massage voel ik dat de rust en ontspanning in zijn lichaam verder intreedt en zie ik dat hij zijn ogen sluit. Als hij na de massage opstaat, zie ik meteen dat hij meer rechtop staat, met zijn schouders recht, helderder uit zijn ogen kijkt en meer energie uitstraalt.
Ik heb ook het gevoel dat hij weer meer in zijn kracht staat.

"Het voelt weer zoals het 'normaal' zou kunnen voelen! De zware last op mijn schouders voelt nu een stuk minder. Met name mijn bovenrug voelt ook losser. Het voelt goed. Ik heb meer energie, ... het is een echte opkikker", zegt hij blij.

Kijk, blije mensen, daar wordt ik nou ook blij van!