Bewustwording is transformatie
Verandering kan alleen komen van binnenuit wat wil zeggen, dat je je eerst bewust ‘moet’ worden en zijn van wát er innerlijk in jou zich afspeelt.

Soms doe je dingen op routine, uit gewoonte. Zonder er verder over na te denken, of misschien juist teveel. Gebaseerd op normen, waarden, overtuigingen en dogma’s waar je je helemaal niet (meer) van bewust bent omdat het zo gewoon voor je is (geworden). Misschien heb je dit gedrag zo aangeleerd (gekregen), terwijl het eigenlijk helemaal niet bij je past? Leven vanuit je hoofd en niet meer vanuit je hart. Geen of te weinig grenzen stellen aan jezelf of aan je omgeving.

De vraag is: Wat wil jij? Wie ben jij? Welke keuzes wil jij maken? Wat wil je anders?

Stress
Stress ontstaat uit de gedachten die je ergens over hebt. Je leven leiden op een manier die niet bij je past, kan leiden tot stress, wat weer kan leiden tot fysieke en mentale klachten. Een bewustwordings-/ of coachingsgesprek werkt helend, geeft je inzicht en kan je helpen uit deze vicieuze cirkel te stappen. Leer opnieuw keuzes te maken vanuit je hart, vanuit je gevoel en intuïtie.
Bewust worden van de ademhaling en een ontspanningsoefening werkt stress verlagend en brengt je ook weer dichter bij jezelf.

Alles is energie
Alles is energie. Gedachten zijn energie. Positieve gedachten, positieve energie werkt helend, rustgevend, ontspannend, en brengt je dichter bij jezelf. Gedachten kan je sturen. Je
Werken met energie is al eeuwen oud en hoort bij ons mens zijn, we zijn er ons alleen niet meer zo van bewust, maar van vervreemd.

Terugkomen bij jezelf en bij elkaar
Zeker met alles wat er in de wereld gebeurt, is het NU wel de tijd voor bewustwording en om weer terug te komen bij jezelf. Terugkomen bij jezelf, heeft ook een positief effect op je omgeving. Door bewust weer de verbinding met jezelf aan te gaan, kan je dat ook beter met anderen.

Nieuwe bewuste(re) samenleving
Met elkaar zijn we zo NU op weg naar een bewuste(re) samenleving van samenwerking, saamhorigheid, eenheid, eensgezindheid, support (van jezelf en elkaar), kracht, liefde en verbinding.

Ik help je graag op jouw weg naar de echte jij ! 

Coaching (bewustwording) in de praktijk

Bewust worden, of bewust zijn, helpt je om weer beter in balans te komen, te zijn en te blijven. Ik noem het dan ook meestal intuïtieve bewustwording, omdat het veel te maken heeft met je intuïtie, doen wat goed voelt voor jou. Soms doe je dingen op routine, uit gewoonte, zonder er verder over na te denken.
Gedachten kunnen gezond voor je zijn maar ook ongezond. Door welke gedachten, handelingen voel jij je gedragen, of naar beneden gehaald?

Misschien heb je de manier van denken en handelen zo aangeleerd, overgenomen en dit gedrag niet aangepast aan wat bij jou past. Misschien ben je intussen veranderd, heb je andere inzichten gekregen maar heb je je gedrag of gedachten nog niet aangepast? Dit kunnen juist de dingen zijn die je fysieke en mentale spanning en stress opleveren, omdat lichaam en geest samenwerken, één zijn, als één werken, en dus reageren op elkaar.
Een bewustwordingsgesprek is bedoeld als coaching en is geen psychotherapie.

Het is de tijd van grote verandering op de aarde, in de mens, waarbij we steeds meer onszelf worden.  Die verandering kan echter leiden tot onrust, chaos en verwarring bij wat je nu ervaart in jezelf. Ineens merk je dat je andere keuzes wilt maken, ergens andere ideeën over hebt dan voorheen.

Ieder mens, iedere ziel, volgt zijn eigen pad en eigen tempo om zijn / haar gewenste ervaringen op te doen in dit leven.
Als je gedachten en ideeën over jezelf, en/of over je omgeving veranderen, kan het zijn dat je geen (goede) aansluiting (meer) vindt in je omgeving. Misschien ben je intuïtiever geworden, voel je situaties en mensen sneller goed aan? Daardoor kunnen er nu ineens verschillen ontstaan met mensen met wie je voorheen goed kon opschieten (familie, partner, vrienden, collega’s).

Een bewustwordingsgeprek (coachen) gaat om spiegelen over wat je ervaart, waarom, wat je anders zou willen? Het kan je een stap verder helpen in jouw bewustwordingsproces en kan leiden tot gewenste veranderingen in je leven.
Het voor jezelf gaan staan, zal ervoor zorgen dat je beter in je eigen kracht komt. Dit houdt je gezond en zal klachten voorkomen. Jouw groei helpt jezelf en anderen op deze aarde. Onderschat niet de kracht die dáár van uitgaat.

Coaching of bewustwordingsgesprekken zijn mogelijk één op één (praktijkafspraak) of met gelijkgestemden in kleine bijeenkomsten (workshop – workshops worden tijdelijk niet gegeven).

Ervaring leert dat het fijn is om het gesprek af te sluiten met een Shiatsu stoelmassage door de kleding heen of een korte ontspanningsmassage van nek en schouders met olie. Zo is lichaam en geest weer beter in balans!

 

Ademhaling in de praktijk

Soms ben je er niet bewust van dat je ademhaling te hoog is. Wat we dan bedoelen is dat je ademhaling verloopt hoog via de borst en niet laag, via de buik. Een hoge ademhaling werkt stressverhogend, een lage ademhaling brengt je tot rust en ontspanning, en werkt stressverlagend. Geeft je een gevoel van vrijheid.

Betere ademhaling
Een goede ademhaling kan je heel simpel oefenen en je eigen maken. Ik laat je ervaren hoe.

Ontspannen in de praktijk

Vaak bouwen we stress op door (negatieve) gedachten die we ergens over hebben. De stress, de spanning slaan we op in ons lichaam. Hoe kan je dan ontspannen?
In een gesprek gaan we achterhalen hoe jij je spanning opbouwt. Dat is bij iedereen anders. Als je je bewust bent van je gedachten, dan kan je die ook veranderen. Hoe moeilijk dat ook lijkt, maar dat kan echt. Het zijn vaak oude overtuigingen (aangeleerd, van anderen) die ons blokkeren. Maar wat is nou van jou? Wat dient jou nog of niet?

Meer ontspanning
Als je duidelijk hebt wat jou stress oplevert, welke gedachten, motieven, gedrag er is en waar het vandaan komt, kan je jezelf in dit proces ondersteunen met fysieke en psychische ontspanning. Met een simpele, korte ontspanningsoefening leer ik je terug te komen bij jezelf, je gedachten even stil te zetten, en je te laten voelen en ervaren wat fysieke ontspanning ís. Je krijgt de oefening op papier mee om thuis ook te kunnen doen.

Energetische aanpak op afstand

Werken met energie als Reiki (oneindige levensenergie) of met de biosensor gaan uit van de krachtige liefdevolle energie die door ons heen stroomt en (zelf)helend werkt. Als de energie niet goed stroomt door blokkades, ontstaat vermoeidheid. Van vrij stromende energie krijg je energie. Hoe kan het bij jou weer (beter) gaan stromen?
Een consult Reiki of biosensor kan op afstand worden gegeven.

Je energie beter laten stromen,

  • werkt ontspannend en helend op fysiek, psychisch, emotioneel en spiritueel niveau,
  • geeft diepere inzichten in je leven,
  • heft energetische blokkades op,
  • leert je meer te vertrouwen op wat je innerlijk, je intuïtie, je gevoel zegt,
  • laat je energie weer stromen. Levensenergie!

Door een betere verbinding met ons innerlijk (God / Hoger Zelf / je eigen bron) ervaar je meer liefde en voel je je gelukkiger.

Ervaar wat energie met je doet, en leer beter je eigen levenspad te volgen. Leer wat er mag zijn, los te laten of het nieuwe toe te laten in je leven. Wordt meer en meer jezelf. Dan zal je gelukkiger zijn. Geluk is liefde. Jij bent liefde. In liefde kan je jezelf zijn.

  • Zijn wie je bent, dát is geluk! ~ Erasmus

  • Bewust

    “Heerlijk dat je mijn spieren nog hebt behandeld voorafgaande aan mijn  halve marathon. Ik heb nog veel moeten denken aan ons laatste gesprek en ik heb me wederom voorgenomen om me de komende periode weer te richten op positieve mensen en activiteiten en me niet mee te laten zuigen in negativisme of pessimisme. Bedankt.”    Bert